Stegt lammekølle med Fransk Kartoffelgratin
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen og indstil den på 225 grader C. alm. ovn.
Skyl og tør lammekøllen. Gnid hele køllen med salt og peber. Spæk den med små stykker hvidløg og rosmarin, fordel smørret i små klatter over. Læg kødet på stegeristen over bradepanden med skindsiden opad. Brun kødet ca. 20 min. Skru derefter ned til 180 grader C. alm. ovn, og steg køllen 20-25 min. pr. ½ kilo, hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr. ½ kilo. Tag stegen ud. Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min., for at saften kan samle sig inden udskæringen. Skær stegen i skiver og server den med kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen. Fransk kartoffelgratin: Bagetid ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvist med krydderier, hakket skalotteløg og halvdelen af osten (revet) i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten (revet) over. Sæt fadet i ovnen når lammestegen er brunet og bag gratinen til kartoflerne er møre. Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo |
|
Opskriften er vist 36653 gange,
og udskrevet 942 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne