Flæskesteg
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 180 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids sværen helt ned til kødet med 1 ½ cm. mellemrum, men undgå at ridse selve kødet.
Gnid sværen godt med saltet, så det kommer ned mellem alle svære. Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. et stykke skrællet kartoffel eller sammenkrøllet alufolie under stegen for at sværen til at ligge helt vandret. Kom skalotteløg og bouillon ved. Sæt stegen på midterste ovnribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C alm. ovn lad stegen stege ca. 1½ time. Et stegetermometer skal vise 65 grader C så er stegen færdig. Tag stegen ud af ovnen og hæld skyen fra. Er sværen ikke helt sprød så efterbrun under grill ved 250 grader C 5- 15 minutter. Lad stegen hvile ca. 20 minutter uden at være dækket til. Temperaturen vil nu være steget til 70 grader C. Sovs: Si stegeskyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik. Skum overflødigt fedt af. Ryst mel og vand til en jævning og rør i den kogende sky. Smag sovsen til og lad den koge igennem nogle minutter. Forskæring: Skær sværen af og del den ud enkeltvis. Skær kødet i ½ cm. Tykke skiver |
|
Opskriften er vist 319551 gange,
og udskrevet 8337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (103 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2014-12-16 16:03:46 Prøv med nogle stykker æbler,gulerod og rødløg, samt nelikker og laurbærblade i vandet når stegen skal i ovnen.. Skyen bliver simpelthen så formidabel og stegen får endnu mere smag Jan G - 2010-11-29 08:59:50 Hvis sværen pensles let med eddike, bliver den rigtig flot og sprød. Jeg steger ved 200 g, varm luft, med et godt resultat hver gang. Jacob - 2010-11-16 17:49:34 Man kan også sagtens putte noget olivenolie over sværene for at få dem sprøde :) annette - 2009-11-16 16:17:17 det jo lige meget om den er kopieret fra en bog, det jo ikke alle der har en kogebog derhjemme, og der er siden her god at bruge. Heldigvis kan man jo selv justere opskriften hvis man synes og så den jo ik direkte fra bogen mere ;) Christian - 2008-08-27 15:08:10 Start med at have sværen nedad i bouillionen de første 20 min før du vender den om på risten. Når man forkoger sværen bliver den let rigtig sprød catstail9nh (us) - 2006-12-12 09:31:42 I always the last 20 minutes pour sky over the ribs then up th temprature 20 minutes uncovered/ always good |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne