Pæreistærte
Hovedingrediens : Frugt - Pærer Indsendt : |
|
|
Tærte:
Mælk, fløde og halvdelen af sukkeret koges op under omrøring og afkøles. Resten af sukkeret og æggeblommerne opvarmes under omrøring - må endelig ikke koge. Denne masse piskes hvid med elpisker. Når fløden er lillefingervarm, hældes den, forsigtigt, lidt ad gangen over i æggemassen. Det hele piskes nu grundigt. Massen afkøles og stilles i fryseren. Røres jævnligt for at undgå krystallisering. Pæren skrælles og kernehuset fjernes. Pæren skæres i små tern og koges nu i vandet tilsat sukker og vanillesukker. Pæren koges ca. 10 minutter, eller til den er mør. Afkøles i lagen. Derpå tages den af lagen og fryses. Når ismassen er næsten færdigfrosset vendes pæreternene i. Marcipanen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Derefter pensles med smeltet chokolade. Når chokoladen er stivnet, hældes pæreismassen over og tærten fryses færdig i fryseren. Inden servering tages tærten ud af fryseren, ca. 10 minutter inden brugen. Brombærpurée: Til brombærpuréen koges brombærrene med vandet ca. 5 minutter. Sigt puréen og kog dem ca. 5 minutter med sukkeret. Smag puréen til og jævn den med maizenaenmel udrørt i lidt koldt vand. |
|
Opskriften er vist 9320 gange,
og udskrevet 133 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Sonja - 2005-01-01 01:01:01 pragtfuldt kage |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne