Lammecurry eller kyllingecurry

Lammecurry eller kyllingecurry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammekølle (eller kylling)
2 rødløg
8 fedhvidløg
1 pænt frisk ingefær
1 skiverejepasta, ca. 1 cm i - tykkelse (malaysisk: - blachan, indonesisk: trasi - og thai: kapi)
 
2 citrongræs
500 g.kartofler, skrællede og - halverede
5 dl.kokosmælk (evt. fra dåse)
3 kemirinødder (3-4 stk.) - (malaysisk: buah keras eller - paranødder eller - macadamias)
 
Opskrift:
Skær lammekøllen op i pæne stykker (bedst gennem benene) og drys med lidt nonya curry-powder (se opskrift).

Lav en krydderpasta i en morter eller blender af løg, rejepasta, citrongræs, hvidløg, ingefær, nødderne og måske nogle friske chilier. Steg den i lidt olie under konstant omrøring, indtil den dufter og olien trækker ud.

Tilsæt kartofler. Steg lidt og tilsæt så et par skefulde Nonya curry-powder rørt op i lidt vand og lidt kokosmælk. Tilsæt tynd kokosmælk eller vand indtil det dækker og kog mørt (ca. 25 minutter).

Til sidst tilsættes tyk kokosmælk og salt, og der varmes op til lige under kogepunktet. Servér med hvis ris eller ris kogt i kokosmælk med pandanblade.





karakterer:
Opskriften er vist 11344 gange,
og udskrevet 192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-02 09:44:53
man skal vist være specialist i indisk mad for at kunne finde ud af alle de mærkelige ting og sager der skal i. jeg syntes at, beskrivelsen er noget mangelhaft og forvirret!