Nøddeis med melon

Nøddeis med melon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
75 g.hasselnøddekerner
125 g.sukker
0.5 tsk.bagepulver
1 æg
2 æggeblommer
1 dl.mælk
1 galiamelon eller honningmelon
1 spsk.flydende honning
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Skyl og tør nøddekernerne og hak dem mellemfint. Smelt 1 dl sukker i en pande og rør hakkede nødder blandet med bagepulver i. Hæld nøddemassen på bagepapir eller en bageplade, afkøl den helt og knus massen med kagerulle eller knæk den i småstykker med fingrene.

Pisk æggene med ½ dl sukker. Mos et stykke skrællet melon uden kerner med håndblender eller gnid det gennem en sigte til der er ca. 1 dl. Bland melonmos, mælk og honning i en kasserolle, kog op og hæld ca. det halve i æggene, rør godt og hæld det hele tilbage i kasserollen. Pisk over jævn, ikke for stærk varme til cremen er jævn, men lad den ikke koge kraftigt. Stil den til afkøling.

Pisk fløden stiv og vend den i cremen sammen med de fleste nødder. Frys cremen 4-5 timer og rør den igennem flere gange mens den er halvfrossen. Skær resten af melonen i snitter. Tag isen op i kugler med isske og læg dem i en kold skål med melonsnitterne. Drys isen med resten af nødderne.





karakterer:
Opskriften er vist 9487 gange,
og udskrevet 132 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu