Studenterbrød

Studenterbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Studenterbrød, billede 4 Studenterbrød, billede 1 Studenterbrød, billede 2 Studenterbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
75 g.hvedemel
25 g.flormelis
25 g.smør
1 tsk.vanillesukker
0.5 dl.vand
 
 Fyld:
700 g.kagesmuld
100 g.smuttede mandler
8 spsk.kakao
3 dl.æblemos
1 dl.rom
 
Opskrift:
Saml ingredienserne til bunden evt. i en foodprocessor og tilsæt vand efter behov. Rul dejen meget tyndt ud og bag den ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter til den er gennembagt.

Kagesmuld blandes med hakkede mandler og kakao, samles med æblemos og smages til med rom.

Fyldet lægges på den afkølede bund. pyntes evt. med hvid glasur, og eller tivolikrymmel.

Skæres i passende stykker.





karakterer:
Opskriften er vist 262533 gange,
og udskrevet 2689 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (189 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-06-28 07:25:59
Hvad kan man bruge istedet får rom. Da jeg ikke, rør alkohol og det gælder også i kager

  -   2018-11-28 11:37:31
I 1930-50 erne var Studenterbrød lavet af rester fra Winerbrød / borgmesterstang og lignende med mandelkrymmel og kage med chokoladeklumper.. = Kagesmul... Når studenterbrød blev gammelt, lavede man Romkugler af det .. Derfor er Romkugler også meget mere rørt og kompakt, og man helte romecens i for at ændre smag.. Hvorimod "Rigtigt" studenterbrød ikke kan sammenlignes med romkuler ell.trøfler som man for i dag. I Studenterbrød blev det kun lige nøgjagtig eltet sammen, så der stadig var klumper af chokolade / glasur / nødder osv.. når man spiste af den.. Men det er der ingen der laver i dag. Derfor den store misforståelse af konsistens af studenterbrød som dengang svarede til prisen og navn.. 10-25.øre for et stykke..! Så selv vi børn havde " Råd " til at købe et.!

  -   2018-01-28 12:56:46
Det er ALT for meget vand, der skal bruges under halvdelen af der står.

  -   2017-01-07 12:28:17
Lækkert og smager godt

  -   2016-04-05 23:45:36
Dejen er godt nok klistret... Eller har jeg gjort noget forkert (som næsten er umulig)

  -   2015-03-05 19:35:03
Skal den i ovnen når man har proppet, fyldet på?

  -   2014-07-26 17:40:28
Opskriften giver en lille portion - hvis jeg skal lave den en anden gang, må jeg vist gange den op :)

  -   2014-02-22 17:37:31
Ud over man lige skal bruge sin sunde fornuft mht hvilken type kagesmulder man bruger kontra hvor meget væske/æblemos der skal i, er det en fremragende nem og smagfuld opskift. Jeg skiftede dog 1dl rom ud med 1/3 flaske esence idet jeg ikke bryder mig om at fodre ungerne med alkohol :D (bliver fylden for tynd, kan evt toastbrød uden kanter bruges spæde op med)

  -   2013-02-20 19:19:32
Hvad er kagesmuld??

  -   2012-10-15 11:07:50
1 mazarintærte, 1 hindbærroulade, ½ flaske romessens og cacaopulver.... Så har I de lækreste romkugler/trøfler :)

  -   2012-10-04 15:02:49
Er det almindelig "hvid" kage du bruger til kagesmuld?

  -   2011-03-27 15:39:56
Trøfler: to chokolade roulader en hindbær roulade et lyst toastbrød (skær skorberne af) en mazarintærte to spsk kakao rom esse Smulder det hele og ælt det sammen. Smag til med rom esse. Tril nogle kugler og vend dem i tivolikrymmel. Så er der lækre trøfler! :) Opskriften kan ligges på denne opskrifts bund. (Med hindbærsyltetøj først)

  -   2010-12-22 06:46:49
Pas på ikk at lave bunden for tyk og kom hindbær marmelade på bunden før fyldet den opskrift er super god

  -   2010-12-01 16:54:17
Det er ellers en meget fin kage, men ikke noget mål på noget af det. Hvor stor skal formen være nå man bager bunden, hvad med dejen hvordan skal den se ud, efter de mål som angivet bliver dejen meget tynd.

  -   2010-11-19 22:40:58
Hvad kan bruges i stedet for rom? Mvh.