Oksekødspate

Oksekødspate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Oksekød - Okseskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.okseskank (Occo bucco)
2 tsk.olivenolie
1.5 dl.rødvin
1 fedfintsnittet hvidløg
1 tsk.tørret merian
1 laurbærblad
225 g.fedtfattig fromage frais
1 tsk.blandede peberkorn knust
 Frisk krydderurt til pynt
 
Opskrift:
Okseskanken gøres fri fra ben, fedt og brusk og sener og skæres i store terninger. Opvarm olien i en gryde og brun kødet på alle sider ved høj varme. Tag kødet op med en hulske og kom det i et ildfast fad med låg.

Rør vin, hvidløg, merian og laurbærblad sammen med kødet, læg tætsluttende låg på og bag kødet i forvarmet ovn i 1 time og 45 minutter på 160 gr. til kødet er så mørt at det kan skæres med en ske, rør undervejs.

Læg kødet over i et andet fad og smid laurbærbladet væk, lad kødet og væden og de resterende krydderier køle af og stil derefter blandingen i køleskabet i mindst 2 timer.

Blend kødet og saften til en jævn blanding eller hak kødet fint 2 gange i en kødhakker.

Rør fromage frais i blandingen og blend igen i ca 1 minut. stilles på køl i 1 time.

Serveres pyntet med knuste peberkorn og friske krydderurter på toppen og med et godt brød og evt. rødbeder eller syltede chilier til.





karakterer:
Opskriften er vist 20933 gange,
og udskrevet 319 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-09 19:34:06
Det smager da forfærdelig, spild af tid. Måske er det bedere med noget hakket kød af en slags.