Marineret okseculotte

Marineret okseculotte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marineret okseculotte, billede 4 Marineret okseculotte, billede 1 Marineret okseculotte, billede 2 Marineret okseculotte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.okseculotte
 
4 dl.rødvin
1 tsk.Peberkorn, sorte
1 laurbærblad
1 kvisttimian
2 løg
2 gulerødder
2 porrer
1 selleriknold
1 spsk.olivenolie
3 dl.brun okse- eller kalvefond
 
Opskrift:
Rens grønsagerne, skær dem i tern, sæt halvdelen fra i vand med ligt citron og bland resten med de øvrige ingredienser til marinaden. Marinér culotten i min. 4 timer. (Marinering kan påbegyndes dagen før.)

Dup kødet tørt med køkkenrulle og brun det ved høj varme på en pande i ca. 5 min.

Kom olie på en pande, brun marinadeurterne, tilsæt marinaden og kog det ind. Tilsæt brun fond og kom denne sauce i bunden af en ovnfast fad med culotten over.

Sættes i en 180 grader C. alm. ovn og steges i 40-50 minutter.

Centrumtemperatur skal være 60º for rosa kød. Lad stegen hvile 15 min. før udskæring.

Si saucen og kom de tilsidesatte urter heri. Koges i 3-4 minutter.

Serveres til som sauce sammen med f.eks. grønne bønner, bagte tomater og hasselbachkartofler.

Tips:

Temperatur:
55-60 C rødt/rosa
60-65 C svagt rosa
65 C gennemstegt





karakterer:
Opskriften er vist 84225 gange,
og udskrevet 2013 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (69 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-09-19 10:11:26
I Teksten står der noget om vand og citron! Men de er ikke listet i ingredienser!!!

  -   2007-05-11 13:39:24
er oksefonden en del af marinaden eller skal den først tilsættes når stegen skal i ovnen?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jo længere marinering des bedre. Brug en god rødvin og ikke mindst brug en culotte af god kvalitet. Har prøvet at lave den med en dansk og en argentinsk culotte. Forskellen var ubeskrivelig. Langt bedre smag med det argentinske kød.

  -   2005-01-01 01:01:01
En yderst interesant opskrift, som er lækker