Caribisk Kyllingefrikassé

Caribisk Kyllingefrikassé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben

Oprindelsesland : Caribien

CaribienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 hele kyllingelår af 1 stor kylling
0.5 dl.appelsinsaft
0.5 dl.limesaft
4 fedfinthakket hvidløg
1 finthakket rød chili
2 tsk.friskkværnet sort peber
2 spsk.olivenolie
200 g.løg i store tern
1 grøn peberfrugt i store tern
2 stilkbladselleri i skiver
500 g.kartofler i store tern
400 g.flåede hakkede tomater
2 dl.hvidvin eller tør vermouth
1 kvisttimian
1 laurbærblad
0.25 appelsin skal heraf
2 spsk.kapers
50 grønne oliven med sten
1 dl.rosiner
 Fintsnittet bredbladet persille
 
Opskrift:
Del kyllingen i lår og overlår og fjern skindet. Rør en marinade af appelsin- og limesaft med hvidløg, chili, sort peber og 1 1/2 tsk salt. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst et par timer ved stuetemperatur eller 6-8 timer i køleskabet. Dup kyllingestykkerne tørre, gem marinaden. Steg kyllingestykkerne i olien i en stor stegegryde til de er pænt gyldne på alle sider. Tag dem op og tilsæt løg, peberfrugt og bladselleri og sauter grønsagerne til løgene er klare. Vend kartofler og tomater i og lad det småkoge 5 min. Tilsæt vin, timian, laurbær, appelsinskal, kapers, oliven og rosiner. Læg kyllingestykker ovenpå, hæld marinaden over og lad retten simre under låg til kyllingestykker og kartofler er møre, ca. 35 min. Smag til med salt, peber og evt. frisk appelsin- eller limesaft og lidt rørsukker. Server med masser af persille.





karakterer:
Opskriften er vist 23328 gange,
og udskrevet 442 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-09 12:19:39
Det lyder lækkert..