Lammekølle med stegte kartofler og rødløf
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
|
|
Skær ned langs benet fra begge sider på køllen. Stik 8 huller (ca. 4 cm) jævnt fordelt over hele køllen. Stød halvdelen af salvien, salt og et fed hvidløg i en morter. Resten af salvien tilsættes hel. To-tre spiseskefulde olivenolie og lidt citronsaft tilsættes. Til sidst tilsættes lidt grofthakket rosmarin. Skindet smøres med blandingen, og resten af blandingen presses ned i hullerne og ned langs benet. Dernæst stikkes pancettaen ned i hullerne. Køllen krydres med salt og lægges på risten i en 250 grader varm ovn. Stil en bradepande nedenunder til skyen. Stegetid: 13 minutter pr. pund (500 g.) plus 20 minutter. (Kødet skal være svagt rosa.) Lad køllen hvile bagefter.
Stegte kartofler: Kartoflerne koges i ca. 5 minutter, og vandet rystes af. Når køllen har stegt i 20 minutter, lægges kartoflerne ned i bradepanden, og der skrues lidt ned for varmen. Drys lidt rosmarin på kartoflerne. Kartoflerne skal dækkes af sky. Rødløg med kryddersmør: Skær lidt af bunden, så løgene kan stå i en bradepande. Skær et kryds ned til 1 1/2 cm fra bunden. Fjern den yderste skal. Timian stødes i en morter og tilsættes salt, smør og lidt citronsaft. Det hele blandes godt. Løget åbnes, og smørret smøres ned i revnerne. Hæld havsalt i et ildfast fad og stil løgene i det. Stegetid: ca. 35 minutter ved 220 grader. |
|
Opskriften er vist 10087 gange,
og udskrevet 208 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne