Polske kåldolmer med savoykål
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Oprindelsesland : Polen Indsendt : Red : |
|
|
Kål:
Kog vand med lidt salt i. Skyl kålen, og fjern kålstokken. Læg kålhovedet i det kogende vand og tag bladene op et efter et, efterhånden som de bliver bløde nok til, at de kan foldes om farsen. Fars: Kog risen al dente. Løg skal hakkes og steges i smør, indtil de bliver gyldne. Tilsæt kødet til løgene og steg, til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber. Når risen er kogt, blandes den med kød og løg. Farsen skal være kold før den lægges i hvert blad. Herefter bredes kålbladene ud, og der lægges kun så meget fars i hvert blad, at det kan foldes sammen om farsen som en "konvolut". Når bladet er foldet om farsen, kan det eventuelt bindes let sammen med en snor, så kåldolmeren ikke åbner sig. Tag nu et ovnfast fad og læg 1-2 lag kålblade i bunden og op langs med siderne. Nu lægges kåldolmerne i fadet og dækkes med 1 lag kålblade. Bouillonen hældes ud over. Herefter dækkes fadet med låg og sættes i 180 grader varm ovn, indtil dolmerne er bløde (ca. 30-40 min.). De færdige dolmere serveres med sovs. Tomatsovs: Kog bouillon. Tilsæt smør sammen med puré. Bland mel med piskefløde til en jævning som hældes i sovsen under omrøring. Herefter koges sovsen i et par minutter ved svag varme. |
|
Opskriften er vist 27026 gange,
og udskrevet 551 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2011-11-29 11:59:08 Server med kold øl og Vodka :-) Det er godt Anna Sofie Houman - 2009-01-21 15:52:38 .. al dente betyder at der skal være lidt bid i :D Ada - 2008-11-18 13:54:26 hva vil det sige at risen skal koges al dente? Cieczko - 2005-01-01 01:01:01 husk 5 spskeer paprika i farsen når den blandes med risen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne