Sarma (Tyrkiske vindruebladsruller)
Hovedingrediens : Oksekød - Lammelever Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Læg 1 kg. kød i en skål. Hak løgene og
put dem ned i kødet. Hak også persillen
og put den i skålen med kød og løg.
Kom 1 dåse tomatpasta i og halvdelen
af olivenolien. Vask risene grundigt
inden du putter dem i skålen. Bland det
hele sammen med hænderne. Læg lidt
af kødblandingen ovenpå vindruebladene,
rul dem og læg dem i en gryde.
Bland 1 dåse tomatpasta med resten af
olien og hæld det over. Hæld derefter
kogende vand på til det lige dækker.
Lad det simre i 1/2 time. Rullerne anrettes
på et fad, dryppes med olie og pyntes
med citronskiver.
|
|
Opskriften er vist 37067 gange,
og udskrevet 595 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (49 stemmer) |
|
Kommentarer AYESHA - 2010-10-16 22:51:39 Altså nu er jeg ik selv tyrker. el araber... men det smager fandme godt man ka æde dem heletiden. bar selve smagen.. gør mi helt skææv heh, og duften uhmm heh :P.. uff det os meget nemt at lave.. men alle med sans for smag burde at smage det sibel - 2010-05-11 00:38:10 opskriften er altså overhovedet ik rigtig.. st_58 - 2010-04-24 16:33:15 (caybardagi) tyrkisk teglas er det samme som 1 dl. :) - 2010-01-24 13:48:49 bosnisk sarma er helt klart den bedste, synes i skulle til at prøve den istedet for arabisk og tyrkisk :) Burcu - 2009-10-03 12:04:16 Sarma til 3-5 personer.. 1 kg vindrusblade 500 g Hakket oksekød 2 kopper ris 2 normale løg 1 lille kop olivienolie (caybardagi)tyrkiske te glas krydderrier, alt efter hvordan i vil have det.. og lidt persille Sandra - 2009-07-26 15:22:30 De er bare gode!!! synes at i skal prøve den med yogurt til. husk også hvidløg i yogurten, det giver ekstra god smag. Sillepigen - 2009-05-16 14:22:48 Kunne man ikke få en opskrift på sarma til 2pers istedet for 4 ???? Ahmet - 2007-11-05 01:17:39 Hvorfor lige hos den arabiske købmand? Gangzter - 2007-10-11 15:59:46 Vallah.. de smager godt.. miig - 2007-08-22 14:05:48 sarma er noet a det bedste:D . lav det, det smager så godt. anonym - 2007-07-26 13:58:37 Undskyld men de mængder der er givet til 4 pers. er altså alt alt for meget. Det er ikke engang halvdelen man skal bruge. i Det her opskrift er der da til mindst 10 personer. Det blir ca 6 kg i alt!!! mig.... - 2005-01-01 01:01:01 i rigtig tyrkisk sarma kommer man da ikke 2 dåser tomatpasta i..... anonym - 2005-01-01 01:01:01 Smager rigtigt goodt , men arabere laver dem også bare anderledes , feks uden tomatpasta , vi hakker tundt persille, løg og tomat og kommer de i med en masse stærke krydderier .. Og det kan være en god i det at lægge risene lidt i blød !! Memus ! - 2005-01-01 01:01:01 Mor laver de bedste sarma ;) mevamamamijaa - 2005-01-01 01:01:01 superrrrrrr......den smager kanon goodttttttt.... jeg er vild med den...........!!!! Veli - 2005-01-01 01:01:01 det smager godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne