Srilankansk kylling

Srilankansk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Sri Lanka

Sri LankaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.kylling delt i store stykker
2 spsk.olie
2 store løg i skiver
4 fedknust hvidløg
2 tsk.frisk revet ingefær
1 tsk.gurkemaje (gult i pulverform)
0.5 tsk.chilipulver
3 tsk.koriander, stødt
1 tsk.kommenpulver
0.5 tsk.salt
0.5 koptomat puré
2 stænger kanel
1 kopkokosmælk
 
 Gulerodssalat:
300 g.reven gulerødder
1 hakket rødløg
1 tsk.frisk reven ingefær
 salt
2 dl.yoghurt naturel
0.5 grøn peber
0.5 dl.frisk hakket persille
 
Opskrift:
Varm olien på panden og kom løg, hvidløg, ingefær i og svits det hele i 3 minutter. Kom turmarik, chili, koriander og kommenpulver i og svits det hele i yderligere 2 minutter. Kom kyllingestykkerne i og det hele svitses i ca. 4 minutter inden salt, tomat puré og kanel kommes i. Bland det hele sammen og skru ned for varmen og læg låg på. Lad det simre i ca. 25 minutter. Husk at røre i gryden af og til. Kom kokosmælk i og lad det simre i ca. 15 minutter mere uden låg. Serveres med løse ris og gulerodssalat til. Gulerodssalat: Det hele blandes sammen og pyntes med frisk hakket persille. Serveres som tilbehør til grillmad eller Srilankansk kylling med ris. Husk at man skal blande salt og yoghurt lige inden servering, da det ellers vil danne meget væske !!





karakterer:
Opskriften er vist 16920 gange,
og udskrevet 397 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-09 14:26:38
Der står turmarik i opskriften og ikke i ingridienserne....mon det er gurkemejen ?

  -   2008-05-16 19:50:14
Det er en hammergod ret. Den smager superb og kan varmt anbefales.