Marineret svinemørbrad på grill

Marineret svinemørbrad på grill, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Gundlach

Indsendt :      Red :
Marineret svinemørbrad på grill, billede 4 Marineret svinemørbrad på grill, billede 1 Marineret svinemørbrad på grill, billede 2 Marineret svinemørbrad på grill, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
 
 Marinade:
1.5 dl.Soya
0.5 dl.ingefær
3 limefrugter saften heraf
2 chili
6 hvidløg
20 peberkorn
 
Opskrift:
Sojaen hældes i en rummelig skål. Tilsæt fintrevet ingefær, saften fra limefrugterne (evt. 1½ citron), finthakkede chili (med eller uden kerner), finthakkede hvidløg og ca. groftkværnet sorte peberkorn. Bland marinade.

Rens herefter svinemørbraderne for evt. overskydende fedt og sener. Skær mørbraden ud i skiver af ca. 3 cm tykkelse og læg dem i en plastikpose. Hæld marinaden ned til kødet og efterlad blandingen i køleskabet i mellem 2 til 8 timer. Vend blandingen med jævne mellemrum.

Kødet grilles efterfølgende. Smør kødet med marinade under grilningen så kødet ikke bliver tørt.

Tips:

Man kan også stege kødet på en pande eller i en wok. Man får det bedste kød ved at lade det brune først, hvorefter marinaden atter kan tilsættes og koges ind til sovs.

Til retten kan man servere smørstegte hvidløgskartofler. (kog kartofler. Hæld kartofler på varm pande med smør. Når kartoflerne er gyldne tilsættes 5-6 grofthakkede hvidløg. Kartoflerne er færdige, når hvidløgene er bløde og gyldne.)





karakterer:
Opskriften er vist 97360 gange,
og udskrevet 1607 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-01 23:56:06
Marinaden sies, og koges ind med fløde i en gryde samtidig med stegning af kødet. Serveres med ris og en frisk salat.

  -   2009-05-30 20:13:55
Vi marinerede kødet natten over, og det smagte meget stærkt, så det skal nok kun marinere et par timer.