Brisler i morkelsauce på smørstegt urtepolenta

Brisler i morkelsauce på smørstegt urtepolenta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Polenta:
 persille og timian
 vand
 salt
 peber
2 dl.piskefløde
0.5 pakkepolenta mel
 
 Morkelsauce:
50 g.tørrede morkler
1 stort skalotteløg
30 g.smør
 salt
 peber
1 dl.hvidvin
2 dl.fond
2 dl.piskefløde
 
 Brislerne:
1000 g.kalvebrisler
 
3 l.Court-bouillon:
2 l.vand
1 l.fond
3 dl.hvidvin
2 fedhvidløg
1 gulerod– skrællet og i skiver
1 løg – skrællet og piqueret med nelliker
1 stump selleri – skrællet
2 kvisttimian
5 g.hvide peberkorn
 
 Servering:
 smør
 salt
 peber
 hvidvin
 
 Pynt:
 Lidt kørvel
 
Opskrift:
Polenta
1 trekantet terrine form sprayes med fedt og fores med bagepapir og sprayes påny. lidt persille og timian hakkes fint 8 dl vand tilsat salt og peber koges op med: 2 dl piskefløde og drysses under piskning med: 1/2 pakke polenta mel. Blandingen koges under konstant piskning i 2 minutter. Persille og timian kommes i og grøden hældes i den forede form og glattes ud. Filmes, afkøles.

Morkelsauce
50 g tørrede morkler udblødes i vand i 3-4 timer, afdryppes og skæres i ringe. I sæsonen kan 200 g friske morkler bruges i stedet. 1 stort skalotteløg – skrælles og hakkes fint og svitses i: 30 g smør. Morklerne kommes ved, krydres med salt og peber og svitses i et par minutter. Der déglaceres med: 1 dl hvidvin, der koges op og tilsættes: 2 dl fond, der reduceres og tilsættes: 2 dl piskefløde, der reduceres indtil saucen bobler tykt. Gemmes.

Brislerne
1 kg kalvebrisler udvandes i 10 minutter i rindende koldt vand og pocheres i ca 45 minutter i 3 liter Court-bouillon: 2 liter vand 1 liter fond 3 dl hvidvin 2 fed hvidløg 1 gulerod– skrællet og i skiver 1 løg – skrællet og piqueret med nelliker 1 stump selleri – skrællet 2 kv. timian 5 g hvide peberkorn brislerne køles af i bouillonen, afhindes mens de stadig er lunkne og lægges tilbage i bouillonen indtil servering. Lidt kørvel til pynt

Servering:
Polentaen tages ud af formen, skæres i cm tykke skiver (7 stk), krydres og steges på en varm pande med smør. Dryppes af på køkkenrulle eller lignende og lægges på varme tallerkner. Brislerne skæres i 7 ensartede skiver, krydres med salt og peber og steges i lidt smør på begge sider og tages op. Panden déglaceres med lidt hvidvin og morkelsaucen hældes ved og gives et hurtigt opkog. Brislerne kommes i saucen, som smages til, og anrettes på polentaen. Pyntes med kørvel.





karakterer:
Opskriften er vist 10270 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-01-08 18:51:32
courtbouillon er det ikke fiskefond ???? det er det her i frankrig ggg