Brisler i morkelsauce på smørstegt urtepolenta
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler Indsendt : Red : |
|
|
Polenta
1 trekantet terrine form sprayes med fedt og fores med bagepapir og sprayes påny. lidt persille og timian hakkes fint 8 dl vand tilsat salt og peber koges op med: 2 dl piskefløde og drysses under piskning med: 1/2 pakke polenta mel. Blandingen koges under konstant piskning i 2 minutter. Persille og timian kommes i og grøden hældes i den forede form og glattes ud. Filmes, afkøles. Morkelsauce 50 g tørrede morkler udblødes i vand i 3-4 timer, afdryppes og skæres i ringe. I sæsonen kan 200 g friske morkler bruges i stedet. 1 stort skalotteløg – skrælles og hakkes fint og svitses i: 30 g smør. Morklerne kommes ved, krydres med salt og peber og svitses i et par minutter. Der déglaceres med: 1 dl hvidvin, der koges op og tilsættes: 2 dl fond, der reduceres og tilsættes: 2 dl piskefløde, der reduceres indtil saucen bobler tykt. Gemmes. Brislerne 1 kg kalvebrisler udvandes i 10 minutter i rindende koldt vand og pocheres i ca 45 minutter i 3 liter Court-bouillon: 2 liter vand 1 liter fond 3 dl hvidvin 2 fed hvidløg 1 gulerod– skrællet og i skiver 1 løg – skrællet og piqueret med nelliker 1 stump selleri – skrællet 2 kv. timian 5 g hvide peberkorn brislerne køles af i bouillonen, afhindes mens de stadig er lunkne og lægges tilbage i bouillonen indtil servering. Lidt kørvel til pynt Servering: Polentaen tages ud af formen, skæres i cm tykke skiver (7 stk), krydres og steges på en varm pande med smør. Dryppes af på køkkenrulle eller lignende og lægges på varme tallerkner. Brislerne skæres i 7 ensartede skiver, krydres med salt og peber og steges i lidt smør på begge sider og tages op. Panden déglaceres med lidt hvidvin og morkelsaucen hældes ved og gives et hurtigt opkog. Brislerne kommes i saucen, som smages til, og anrettes på polentaen. Pyntes med kørvel. |
|
Opskriften er vist 10270 gange,
og udskrevet 179 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne i Nice - 2014-01-08 18:51:32 courtbouillon er det ikke fiskefond ???? det er det her i frankrig ggg |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne