Helstegt moskusoksefilet med morkelsauce
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Moskusokse Indsendt : |
|
|
Brun kødet af på en varm pande, krydr det med salt og peber. Kødet steges i cirka 20 minutter i en 200 grader varm ovn (husk at lade kødet stå og trække i cirka 15 minutter, før det skæres ud).
De vilde svampe steges i smør og kommes på tallerkenen. De spæde grøntsager dampes i 1 dl vand med en god klat smør, til grøntsagerne er møre. Kom dem derefter op i parmesankurven og anret det hele på en tallerken. Saucen: Morkler sauters i olie med finthakkede skalotter, tilsæt cirka 1 dl rødvin og lad den koge ind til det halve. Tilsæt derefter fonden og lad denne koge ind til cirka det halve. Pisk derefter saucen med koldt smør, til konsistensen passer. Smag saucen til med salt og peber. Parmesankurv: Høvl cirka 100 g parmesanost og del det i to. Læg det på en bageplade og spred det ud på størrelse med en underkop. Bag det i en forvarmet ovn på cirka 200 grader. Tag parmesanen ud, når den er gylden, læg derefter osten ud over en form og lad den køle af. |
|
Opskriften er vist 24805 gange,
og udskrevet 679 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Marie Markussen - 2005-01-01 01:01:01 Denne ret er fantastisk. Jeg lavede den til 10 personer, og den blev rost i høje toner. Moskusoksefileten fik jeg fra Grønland. Fileten var rigtig flot, så dette sammenholdt med denne opskrift, gav bare et fortrinligt resultat. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne