Laksekoteletter med morkelsauce

Laksekoteletter med morkelsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksekoteletter (butterfly)

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 skiver laks ca. 2 cm tykke
1 tsk.salt
1 dl.hvedemel
2 spsk.smør
 
 Morkelsauce af:
300 g.friske morkler eller 1 dåse morkler i vand
2 spsk.smør
4 spsk.hvedemel
2 dl.vand
0.5 bouillonterning, grøntsag
2 dl.piskefløde
0.5 tsk.salt
 hvid peber
0.5 tsk.paprika
0.5 tsk.timian
 
Opskrift:
Begynd med morkelsaucen. Den kan laves flere timer i forvejen. Hvis du bruger morkler fra dåse, hældes væden fra. Skyl morklerne i koldt vand og lad dem dryppe af. Friske morkler renses og skylles. Hak morklerne meget fint.

Smelt smør i en gryde og lad det få lidt farve. Tilsæt morklerne, rør lidt rundt og svits dem et øjeblik, så det meste af væden fordamper.

Strø mel over og rør rundt og tilsæt vandet. Lad det hele koge op under stadig omrøring. Tilsæt derefter bouillonterning, fløde, salt, peber, paprika og timian. Lad saucen simre under låg i 5 minutter. Smag eventuelt til med salt og timian.

Skrab lakseskiverne med en bordkniv, så de løse skæl ryger af. Strø salt over skiverne og lad dem ligge 5 – 10 minutter. Vend lakseskiverne i mel. Ryst overflødigt mel af.

Kom smør på en pande og lad det få lidt farve. Kom lakseskiverne på panden og steg dem i 4 – 5 minutter på hver side. Læg lakseskiverne på varme tallerkener og hæld saucen over.

Serveringsforslag:
Server laksen med kogte kartofler og smørdampet spinat.





karakterer:
Opskriften er vist 8515 gange,
og udskrevet 183 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu