Okseroulade med indbagte kartofler

Okseroulade med indbagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rødvinsglace:
1 lille gulerod
1 lille løg
2 fedhvidløg
1 persillerod
5 dl.kraftig kalvefond
3 dl.rødvin
25 g.smør
 salt
 peber
 
 Jordskokkeskum:
5 dl.kraftig hønsefond
1 dl.fløde
250 g.jordskokker
1 spsk.citronsaft
 salt
 peber
 
 Oksefilet og fyld:
200 g.hønselever
0.25 dl.olie
 salt
 peber
2 æg
1 dl.piskefløde
 Bomuldssnor
4 skiveroksefilet på 150 gr
 
 Kartoffel:
4 bagekartofler
1 dl.pesto
4 arkfilodej
 salt
 peber
 olivenolie
 
 Linser:
100 g.linser fra Puy
25 g.bacon i strimler
1 bdt.timian
 
 Pynt:
2 skozonerrødder
10 dl.olie til stegning
 salt
 
Opskrift:
Oksefilet og fyld:
Hak leveren og brun den i hed olie i en gryde. Køl den af og tilsæt æg, fløde, salt og peber. Blend det til en ensartet masse med en stavblender. Bank kødskiverne ud til de er 1/2 cm tykke. Smør levermassen på, rul dem sammen og bin dem med snor. Brun dem på en pande og steg dem i ovnen på 180 grader i 10 - 15 minutter. Lad dem hvile i 5 - 10 minutter inden snoren fjernes. Skær dem over på midten og anret som vist.

Rødvinsglace:
Skær grønsagerne ud i mindre terninger og rist dem af i olien. Tilsæt timian og rødvin og kog det ned til 1/3 del. Tilsæt kalvefond og reduser til 1/3 del og sigt den. Pisk kold smør i saucen lige inden serveringen.

Jordskokkeskum:
Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver og kog dem i hønsefonden. Lad dem koge ind til 1/3 del og tilsæt fløden. Kog det igennem. Lige inden serveringen blendes den og smages til med citronsaft, salt og peber.

Kartoffel:
Kartoflerne skrælles og skæres i terninger der koges møre i vand med salt. Vandet hældes fra og de røres med pesto. Pensl alle fire lag filodej med olie og læg dem sammen. Skær dem ud i 4 kvadrater og fordel kartoflerne på dem. Saml dem til en lille sæk og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Linser: Kog dem efter anvisningerne på pakken men tilsæt timian og bacon inden kogningen.

Pynt:
Skræl skorzonerrødderne. Vask dem godt og brug en kartoffelskræller til at skrælle dem i tynde skiver på langs. Varm olien op i en stor gryde og steg skiverne gyldne her i.





karakterer:
Opskriften er vist 17700 gange,
og udskrevet 266 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-01 00:01:32
Det er virkelig en skam at der ikke er billeder til, vil gerne se anretningen, og i særdeleshed hvor dan de kartofler er lavet og hvordan oksefileten vil se ud.