Okseroulade med indbagte kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
|
|
Oksefilet og fyld:
Hak leveren og brun den i hed olie i en gryde. Køl den af og tilsæt æg, fløde, salt og peber. Blend det til en ensartet masse med en stavblender. Bank kødskiverne ud til de er 1/2 cm tykke. Smør levermassen på, rul dem sammen og bin dem med snor. Brun dem på en pande og steg dem i ovnen på 180 grader i 10 - 15 minutter. Lad dem hvile i 5 - 10 minutter inden snoren fjernes. Skær dem over på midten og anret som vist. Rødvinsglace: Skær grønsagerne ud i mindre terninger og rist dem af i olien. Tilsæt timian og rødvin og kog det ned til 1/3 del. Tilsæt kalvefond og reduser til 1/3 del og sigt den. Pisk kold smør i saucen lige inden serveringen. Jordskokkeskum: Skræl jordskokkerne, skær dem i skiver og kog dem i hønsefonden. Lad dem koge ind til 1/3 del og tilsæt fløden. Kog det igennem. Lige inden serveringen blendes den og smages til med citronsaft, salt og peber. Kartoffel: Kartoflerne skrælles og skæres i terninger der koges møre i vand med salt. Vandet hældes fra og de røres med pesto. Pensl alle fire lag filodej med olie og læg dem sammen. Skær dem ud i 4 kvadrater og fordel kartoflerne på dem. Saml dem til en lille sæk og bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde. Linser: Kog dem efter anvisningerne på pakken men tilsæt timian og bacon inden kogningen. Pynt: Skræl skorzonerrødderne. Vask dem godt og brug en kartoffelskræller til at skrælle dem i tynde skiver på langs. Varm olien op i en stor gryde og steg skiverne gyldne her i. |
|
Opskriften er vist 17736 gange,
og udskrevet 266 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Martin - 2016-03-01 00:01:32 Det er virkelig en skam at der ikke er billeder til, vil gerne se anretningen, og i særdeleshed hvor dan de kartofler er lavet og hvordan oksefileten vil se ud. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne