Risotto alla Sbirraglia (Kyllingerisotto)
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
De tørrede porcinier brækkes i småstykker og sættes i blød i rødvin.
Kyllingen sauteres i olivenolie i en tykbundet gryde. Kyllingen tages op, og løg, selleri, peberfrugt og hvidløg skæres fint og brunes i stegefedtet. Der hældes et glas rødvin i, og kyllingen kommes tilbage i gryden, der hældes vand ved, og det koger under låg. Baconen skæres i tern og ristes på en pande og kommes over i gryden. I panden ristes de hakkede champignoner, og de hældes i gryden sammen med flåede tomater. Gryden koger indtil kyllingen er mør (falder fra benene) 1-1½ time. Den tages op, skindet pilles af, og kødet skæres i meget små stykker. Ris, svampe og ½ dl af rødvinen bringes i kog. Når vinen er kogt ind i risene tilsættes en skefuld vand og der røres. Når dette er kogt ind i risen tilsættes endnu en skefuld vand og dette forsættes indtil risene er bløde. Lad hver skefuld blive absorberet før du tilsættes den næste. Det tager ca. 20 min. Smag efter om risen bliver blød, ellers tilsættes der bare mere vand. Kyllingestykkerne, risen og parmesan kommes i gryden. Det hele blandes sammen. Retten krydres med frisk basilikum. En passende portion risotto kommes i en smurt skål og trykkes sammen inden den vendes ud på en tallerken. Serveres varm eller lun. |
|
Opskriften er vist 82877 gange,
og udskrevet 1099 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (45 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-07-08 20:52:47 uheldigt billede eftersom man også spiser med øjnene er det knap så lækkert det ligner noget efter en bytur |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne