Halaszle (Ungarsk fiskesuppe)

Halaszle (Ungarsk fiskesuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Fiskesuppe - Fiskesupper

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.hel hvid fisk (Torsk ??)
2 l.vand
5 dl.løg hakket
2.5 dl.grøn peber hakket
1 tomat hakket
3 laurbærblad
2 spsk.paprika
1500 g.filet af karpe eller malle
1 spsk.hvedemel
2 dl.creme fraiche
 salt
 
 tørret stærk kirsebær peber (muligvis chilipeber ??)
 citronskiver
 
Opskrift:
Første tilberedes bouillonen.
kog den lille fisk (hoveder, ben, hud, finner og alt) i vand med løg, grøn peber, tomat og laurbærblad i en time.
Sigt bouillonen, fjern de store ben etc., purer resten med en foodprocessor.

Hæld bouillonen tilbage i en stor suppe gryde, varm igen til knapt kogepunktet, og rør paprika i. Overophed ikke, det vil gøre paprika grynet. Tilsæt fiskefileter, skåret i stykker ca. 2 finger tykkelse. Kog over svag varme for 10 minutter.

Kort før serveringen, røres 2½ dl af suppen med mel og creme fraiche i en lille kasserolle, rør til en jævn masse Hæld det tilbage i suppe og rør omkring et minut, smag til med salt. Serveres med stærk peber og citronskiver ved siden samt brød og hvidvin

Tips:

Oversat fra engelsk





karakterer:
Opskriften er vist 21214 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Bedst med ferskvandsfisk , som karper, gedder, maller osv.