Romesco-sauce
Oprindelsesland : Spanien Indsendt : |
|
|
Læg den tørrede chili i en skål, dæk den med gloende varmt vand og lad den trække i 20 minutter.
Lad den dryppe af.
Læg peberfrugten på stegeristen over direkte middel varme. Grill peberfrugten, til den ser brændt ud på alle sider, i 12-15 minutter, og vend den hvert 3-5 minut. Tag peberfrugten af grillen, læg den i en lille pose som lukkes tæt til. Lad peberfrugten ligge i 10-15 minutter, så skindet dampes af. Tag den ud af posen, fjern det brændte skind, skær enderne af og fjern frøene. Skær peberfrugtens kød i store stykker og læg det til side. Varm en stor tykbundet pande op og rist mandlerne ved høj varme, til de er gyldne. Sæt dem til side. Varm olien op på panden og steg hvidløgsfeddene, til de er let gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem til side. Læg brødet på panden og steg det, til det er gyldent på alle sider. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Gem olien. Kom den stegte peberfrugt, mandler, hvidløg, brødkrummer, den udblødte chili, tomater, eddike, pure, paprika og salt i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse. Lad motoren gå og tilsæt langsomt olien. Hvis saucen er for tyk, tilsættes en smule varmt vand, og saucen blendes godt. Tips: Opbevares tildækket i køleskabet. Holdbarhed 1 uge. Passer godt til kylling, lam, fisk og grillstegte grøntsager. |
|
Opskriften er vist 19306 gange,
og udskrevet 361 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne