Kalkun på grill
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalkunen skylles og renses både indvendigt og udvendigt og tørres med rigeligt køkkenrulle.
Den gnides indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med appelsin- og løgbådene, frisk timian og bladselleristykkerne.
Luk kalkunen med en kødnål, eller et vådt bambusspyd.
Injektionsmarinaden ”skydes” ind i bryst og lår (vent et øjeblik med at trække nålen ud, for at hindre udsivning). Til slut pensles skindet med olivenolie og drysses fint med allroundmix. Ved grillen På kuglegrill stilles foliebakken med vand og hvidvin på midten af den underste rist, med briketterne anbragt hele vejen rundt om foliebakken. Sørg for at der ingen steder er briketter direkte under fuglen. Læg ristene på plads igen over foliebakken inden kalkunen lægges på. Sørg for at kalkunen ligger lige over foliebakken så den kan opfange dryppende saft. Du skal nok tilsætte et halvt optændingsrør varme briketter halvvejs igennem stegetiden afhængig af briketter og årstiden. Kalkunen steges 2½-3 timer. Når kalkunen er færdig. Så lad den hvile i ca. 15 minutter inden du skærer den ud. Imens sier du fedtet fra væden i foliebakken og vupti så har du starten til en dejlig sauce. Injektionsmarinade: Smelt smør, opløs bouillon i kogende vand, hæld det sammen med smørret og tilsæt citronsaften. Marinaden skal anvendes mens den er varm, dvs. før smørret stivner. Væsken suges op i sprøjten og skydes ind i bryst og lår på f.eks. en kalkun. Tips: Anbefalet centrumtemperatur 75 grader C |
|
Opskriften er vist 94650 gange,
og udskrevet 2965 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (22 stemmer) |
|
Kommentarer Brian - 2017-12-22 20:02:47 Hvor mange grader skal kugle grillen have ? Tænker kernetempaturen på kalkunen nå den er færdig er 75g Gitte Bruus - 2017-04-03 14:41:00 Stegt kalkun bliver dejlig saftig hvis man fylder den med appelsin stk. Så kan man komme bacon på de 2 lår. Vingerne koger jeg af til sovs. inge rehder - 2015-12-24 10:57:38 jeg kunne godt tænke mig at der stod hvor mange grader den skal være når dyret er færdig ?? eller en god side. hilsen inge. anonym - 2009-12-24 10:50:02 Man kan behøver ikke injektion marinade vi plejer bare at smøre hele fuglen ind i smør den bliver rigtig lækker. levin - 2009-12-22 14:21:24 Den er bare rigtig god, kalkunen bliver ikke tør, den er også nem og lave.Vi skal lave den for 5 år i træk og vi glæder os hver år. Linda - 2008-12-08 15:52:16 Jeg undlod injektionsmarinaden og lå i stedet bacon over bryst og lår, som jeg skiftede 2 gange under vejs. Kalkun har det med let at blive tør men det var der ingen problemer med her. Rigtig lækkert og let. Kan virkelig anbefales. Linda - 2008-12-06 08:42:39 lyder lækker med appelsin, men jeg tror jeg prøver at lægge bacon over den i stedet for at bruge injektionsmarinade, jeg skal nok vende tilbage om det er succes ... susanne - 2008-07-07 14:54:11 et spørgsmål- bliver den tør hvis man ikke anvender noget til injektion? Sanne - 2008-06-13 17:41:33 Hvor mange personer kan der blive til, når kalkunen vejer ca 5 kg? Bjarne - 2008-02-25 21:13:06 Om Glæsel overhovedet har opfundet noget af det han skriver kan man godt tvivle lidt på hvis man ex besøger barbecuebible.com eller andre americanske/australske hjemmesider. Syntes ligesom bare at tingene er oversat til dansk og solgt med Glæsel som frontfigur, check selv Bjarne - 2008-02-25 21:06:57 Vi har gennem mange år anvendt piskefløde eller bare alm fløde til injektion. Tina - 2007-05-31 21:02:36 Ja, det vil jeg også mene - har lige købt hans opsamling og der er den i!! Hanne - 2007-04-28 10:59:39 Det er JO Glæsels opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne