Græsk lammekølle på kuglegrill
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg den udbenede lammekølle på en ren flade og fjern overflødigt fedt.
Hold kniven, så bladet ligger fladt mod kødet, og skær vandret ind i den tykkeste del af kødet.
Bøj kødfigen udad.
Gentag dette 2 eller 3 steder, hvor kødet er forholdsvist tykt.
Risene, der skal bruges i fyldet, koges efter anvisningen på pakken, til de er netop møre. Skyl dem under koldt vand, lad vandet løbe fra og hæld dem i en stor skål. Varm 2 spsk. af olivenolien i en stor kasserolle og steg den hakkede lever i 1 minut. Tilsæt forårsløg og lad dem stege yderligere 2-3 minutter, til de er faldet sammen. Rør paprika i og lad det stege yderligere 1 minut. Vask spinaten og dup den tør. Varm den sidste spsk. olie op i en gryde og kog spinaten i 1-2 minutter, til den er netop faldet sammen. Hæld den i et dørslag og tryk overskydende væde ud. Hak spinaten groft og hæld den i lever- og forårsløgblandingen sammen med ris, mynte, salt og peber. Rør det godt sammen. Åbn de flapper, du har lavet i kødet. Fordel fyldet over hele lammekøllen og fold flapperne tilbage på plads igen. Det gør ikke noget at fyldet stadig er udækket, da kødet skal rulles sammen. Rul kødet på langs. Bind så stramt som muligt om det 7 eller 8 steder. Pensl lammekøllen over det hele med olie og drys den med salt og peber. Grill lammekøllen over indirekte middelvarme i 1-1½ time. Vend den en gang under stegningen. Steg den i yderligere 10-15 minutter, hvis du ønsker den virkelig gennemstegt. Tag kødet af grillen og lad det hvile i 10 minutter, før det skæres ud. Skær citronerne i halve, læg dem med den skårne flade nedad på stegeristen og svits dem direkte over middel varme i omkring 5 minutter, til de er en smule svedne. Skær lammekødet i skiver og læg det på et stort fad. Pynt med de svitsede citroner og frisk myntekviste. Tips: 50 g. rå ris svarer til 100 g. kogte. |
|
Opskriften er vist 50786 gange,
og udskrevet 979 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2010-06-27 09:42:13 Fårstår ikke beskrivelsen af det med at skære i kødet, men på billedet har vi skåret kødet så det kunne bredes ud. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne