Lammefilet med koriander og citron-tahinisauce

Lammefilet med koriander og citron-tahinisauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
450 g.lammefilet
2 store fed hvidløg knuste
1 skalotteløg hakket fint
1.5 tsk.stødt koriander
0.5 tsk.stødt spidskommen
0.5 tsk.stødt allehånde
0.25 tsk.tørret oregano
1 citron kun saften
2 spsk.olivenolie
1 tsk.pure af soltørret tomater
 salt
 friskkværnet sort peber
 olie til pensling
 
 Citron-tahinisauce:
1 stort fed hvidløg knust
7 spsk.tahini
1 citron kun saften
 
Opskrift:
Kom hvidløg, skalotteløg, stødt koriander, spidskommen, allehånde, oregano, 2 spsk. af citronsaften, olivenolie, pure samt salt og peber i en blender eller lille foodprocessor og blend det til en tyk pure. Skrab pureen ud i en stor skål.

Puds lammekødet af og skær det i 4 cm. store tern. Kom kødternene ned i pureen og vend dem, til de er dækket på alle sider. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer. Hvis du bruger træ- eller bambusspid, skal 4 lægges i blød i koldt vand mindst ½ time.

Lav saucen imens. Kom hvidløg, tahini og citronsaft i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Pisk ¾ dl vand i og tilsæt salt og peber. Dæk saucen til og lad den trække i mindst ½ time, så smagen kan udvikle sig.

sæt lammekødet på de 4 spid og drys med lidt salt og peber. Grill kødet direkte over middel varme i 8-10 minutter, til det er mørt, men en anelse lyserødt indeni. Vend kødet en gang under stegningen.

Serveres straks med citron-tahinisauce og citronbåde til.





karakterer:
Opskriften er vist 12648 gange,
og udskrevet 254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu