Lammefilet med koriander og citron-tahinisauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
|
|
Kom hvidløg, skalotteløg, stødt koriander, spidskommen, allehånde, oregano, 2 spsk. af citronsaften, olivenolie, pure samt salt og peber i en blender eller lille foodprocessor og blend det til en tyk pure.
Skrab pureen ud i en stor skål.
Puds lammekødet af og skær det i 4 cm. store tern. Kom kødternene ned i pureen og vend dem, til de er dækket på alle sider. Dæk skålen til og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 2 timer. Hvis du bruger træ- eller bambusspid, skal 4 lægges i blød i koldt vand mindst ½ time. Lav saucen imens. Kom hvidløg, tahini og citronsaft i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse. Pisk ¾ dl vand i og tilsæt salt og peber. Dæk saucen til og lad den trække i mindst ½ time, så smagen kan udvikle sig. sæt lammekødet på de 4 spid og drys med lidt salt og peber. Grill kødet direkte over middel varme i 8-10 minutter, til det er mørt, men en anelse lyserødt indeni. Vend kødet en gang under stegningen. Serveres straks med citron-tahinisauce og citronbåde til. |
|
Opskriften er vist 12648 gange,
og udskrevet 254 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne