Souvlaki

Souvlaki, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :
Souvlaki, billede 4 Souvlaki, billede 1 Souvlaki, billede 2 Souvlaki, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.finthakket lammekød
1 løg hakket
6 spsk.hakket frisk bredbladet persille
2 spsk.hakket frisk mynte
2 tsk.stødt spidskommen
 salt
 friskkværnet sort peber
 
 olie til pensling
 
Opskrift:
Hvis du bruger træ- eller bambusspid, lægges 12 i blød i koldt vand i mindst ½ time.

Kom hakket lammekød, løg, persille, mynte og spidskommen i en stor skål. Tilsæt rigeligt salt og peber og bland farsen godt med hænderne.

Del farsen i 12 lige store portioner og rul dem til ca. 12 cm. lange pølser. Form hver farspølse omkring et spid og tryk den i facon, så den bliver ca. 15 cm. lang. Læg spiddene på et fad og stil det i køleskabet i ½ time, så farsen bliver fastere.

Pensl spiddene med lidt olie, pensl stegeristen med olie og grill spiddene direkte over høj varme i 6-8 minutter, til kødet er gennemstegt.

Server med tomatsalat og lune pitabrød.





karakterer:
Opskriften er vist 24092 gange,
og udskrevet 387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu