Lam i kål og butterdej
Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød Indsendt : Red : |
|
|
Kødet skæres i 1 cm store tern og vendes i en skål med olie, løg og krydderier.
Marineres 1/2 time.
Kålbladene renses, koges i letsaltet vand 5 min. og skylles i kold vand. Kartoflerne skrælles og rives. Butterdejen rulles ud så det kan dække et ildfast fad + et låg Et ildfast fad fores med butterdej. Herpå lægges et lag kålblade, derpå en blanding af kartofler og marineret kød. Et lag kålblade på toppen og et låg af butterdej samles med æg. Låget pensles med æg. Bages 50 min. ved 190 grader C. Tages ud, låget skæres af og creme fraiche fyldes på. Låget lægges på. Bages yderligere 30 min ved 170 grader C. Server med lammesky lavet af fond kogt på fraskårede ben. Server med grøntsags ratatouille. |
|
Opskriften er vist 8670 gange,
og udskrevet 184 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Morten - 2023-03-10 17:32:03 Retten er set for Mange år siden i Ervin Lauterbachs kogebog, udgivet af Irma. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne