Lam i kål og butterdej

Lam i kål og butterdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.lammesmåkød
250 g.butterdej
0.5 dl.olie
2 skalotteløg
300 g.kartofler
0.5 dl.cremefraiche 38%
1 fedhvidløg
 Savoykål
1 æg
 salt
 peber
 estragon
 
Opskrift:
Kødet skæres i 1 cm store tern og vendes i en skål med olie, løg og krydderier. Marineres 1/2 time.

Kålbladene renses, koges i letsaltet vand 5 min. og skylles i kold vand. Kartoflerne skrælles og rives. Butterdejen rulles ud så det kan dække et ildfast fad + et låg Et ildfast fad fores med butterdej. Herpå lægges et lag kålblade, derpå en blanding af kartofler og marineret kød. Et lag kålblade på toppen og et låg af butterdej samles med æg. Låget pensles med æg.

Bages 50 min. ved 190 grader C. Tages ud, låget skæres af og creme fraiche fyldes på. Låget lægges på. Bages yderligere 30 min ved 170 grader C.

Server med lammesky lavet af fond kogt på fraskårede ben. Server med grøntsags ratatouille.





karakterer:
Opskriften er vist 8670 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-03-10 17:32:03
Retten er set for Mange år siden i Ervin Lauterbachs kogebog, udgivet af Irma.