Tunfrikadeller

Tunfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : jette Meyer

Indsendt :      Red :
Tunfrikadeller, billede 4 Tunfrikadeller, billede 1 Tunfrikadeller, billede 2 Tunfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Timian, tørret
1 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Hæld tunen i en sigte, så væden kan løbe fra. Løget rives groft.

Tunen hældes i en skål og moses med en gaffel. De andre ingredienser tilsættes. Farsen røres og stilles koldt en ½ time, før den formes til frikadeller.

Steges gyldne i lidt olie.

Tips:

For at få lidt grønt, kan man med fordel komme lidt hakket brændnælder, skvalderkål,persille eller purløg i farsen.





karakterer:
Opskriften er vist 318439 gange,
og udskrevet 6930 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (149 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3930 (935 kcal)
KJ pr. Pers. 982 (233 kcal)
Vægt ialt 678 gram
Vægt pr. Pers. 169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 579 KJ (138 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-19 14:00:27
Uha mega gode. Jeg har tilsat noget citrus og sennep og de blev bare så gode. Børnene elsker dem 😊

  -   2013-06-09 15:33:51
super lækker opskrift! jeg tilføjede noget mere timian og jeg brugte frisk. og i stedet for 200 g. løg brugte jeg 120 g. løg og 80 g. rødløg. og til sidst et lille skvæt hvidvin. det smagte rigtig godt men nu ved jeg jo så ikke hvordan de ellers havde smagt men det kan i hvert fald anbefales. :)

  -   2012-12-10 19:32:43
mmmmm!! De smager godt

  -   2012-10-17 17:19:39
En lille smule citron er bestemt ikke en skidt idé! ;)

  -   2012-07-14 16:05:42
Mums, de smager fantastisk:)

  -   2012-04-11 18:46:53
Super gode!! Hvis nogen skulle mangle lidt inspiration til tilbehør, kan jeg anbefale en stor grøn salat :-)

  -   2011-11-07 19:38:00
Hvorlænge skal de stege? Og ved hvilken temperatur (svag, middel, stærk)? Mine synes slet ikke at ville blive faste.

  -   2011-10-05 17:53:55
Nogle der ved om de kan laves med havregryn i stedet for hvedemel? :)

  -   2011-08-08 18:12:00
Jeg har for første gang lavet tundeller nogensinde. Jeg havde ikke sødmælk så jeg brugte minimælk. Jeg havde heller ikke hvedemel så jeg brugte durummel og jeg foretrækker basilikum fremfor timian og resultatet blev: Skønne deller! skal absolut lave dem igen i nærmeste fremtid

  -   2011-06-06 13:51:31
De smager godt, helt enig med folk! Jeg havde dog en del problemer, vil råde folk til virkelig at fjerne vædde for det blev hurtigt enormt vådt og svært at arbejde med.. Jeg endte med at droppe at lave frikadeller af det meste af det, og dem jeg fik lavet, er jeg i tvivl om, om de er ok.. Men det smager godt! Det jeg fik ud af det :) Tror jeg vil prøve igen en anden gang, se om jeg kan gøre det bedre..

  -   2011-04-07 13:18:13
Hej...Tundellerne kan sagtens fryses...:)

  -   2011-04-04 21:17:00
Nogle af de bedste frikadeller, jeg længe har smagt. Prøvede med oregano i stedet for timian - smagte super!

  -   2011-03-31 09:58:38
de lyder lækker, men kan de fryses?

  -   2011-01-19 19:13:10
Mums. Selv den skæptiske kæreste guffede dem i sig. Og sønnen på 15 mdr. spiste også løs. Tak

  -   2011-01-05 21:10:06
Ny fan af tundeller .. :-D Ændrede lidt på denne opskrift.. byttede sødmælk ud med skummetmælk, og melet ud med en spsk. rasp.. og brugte ikke sesamfrø.. fik 13 deller ud af det, og de blev nydt med stor velbehag af alle der smagte dem :-D

  -   2010-12-30 12:39:24
Jo sagtens! Det har jeg gjordt og de blev bare super gode!

  -   2010-10-18 16:18:47
Kan sødmælken ikke erstattes med mini- eller skummetmælk??

  -   2010-09-08 15:51:05
De er også super godt med kapers i :-)

  -   2010-01-13 04:55:28
Super laekker opskrift de smager pragfuldt, er rigtig gode til boern osse,mums.

  -   2009-05-03 12:46:36
lækre med de frække tundeller

  -   2009-03-16 17:44:58
Lækkert, nemt, smager rigtig dejligt. Har serveret den med remouladesovsen her fra siden, til et lækkert stykke gulerodsrugbrød. Og med kartofler og persillesovs. Tak for en god opskrift.

  -   2009-01-05 19:33:29
Har længe ønsket at lave tun rikadeller og nu skulle det være og YES :-) denne opskrift gik rent ind, nøj hvor de var nemme at lave og bare smager godt!

  -   2008-09-07 17:33:05
Lyder godt... men hvor mange gram tun er der i en daase?

  -   2008-06-20 16:48:08
super gode!!

  -   2008-05-17 18:51:37
Det var min kollega der prøsenterede mig for Meyers tnudeller. Og for mig som normalt ikke spiser for meget fisk, så åbnede der sig en helt ny verden. Super opskrift :-) Tak

  -   2008-01-16 19:23:16
Uhm lækre tundeller! Går rigtigt godt i spænd med couscous med grøntsager!

  -   2005-01-01 01:01:01
de smager super godt