Hjemmelavede pommes frites i olie
Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bagekartoflerne skrælles, de kan evt. rettes lidt til inden de skæres i stave. De skårne stave lægges i rigeligt koldt vand og skylles godt igennem et par gange. Herefter tørres de grundigt i et vistestykke, der må ikke side vand tilbage på dem.
Nu varmes olien op, og kartoffelstavene koger i olien, til de er møre ved middel varme uden at tage farve. Tages op og lægges på fedtsugende papir og gemmes til lige inden servering. Lige inden serveringen varmes olien op igen, nu til højere temperatur (omkring 200 grader C.) og pommes frites steger nu til de er gyldne og sprøde. Lægges igen på fedtsugende papir og drysses med salt. |
Pommes frits fra fra frost er vel ok i en travl hverdag, men en gang i mellem så skal der da kræses lidt mere for tingene, og hjemmelavede pommes frits er nu en gang bedre :)
|
Opskriften er vist 11937 gange,
og udskrevet 152 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne