Vildand
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tør ænderne indvendig med køkkenrulle. Sæt lår og vinger op med kødpinde. Brun ænderne og indmaden i gyldent fedtstof i en gryde. Drys salt og peber over. Tilsæt bouillon og halvdelen af fløden. Dryp resten af fløden over andebrystet af og til under stegningen. Lad først ænderne stege 10-15 min. på hver side, derefter på ryggen. Stegetiden afhænger af ændernes art, størrelse og alder. De små krikænder skal stege 25-40 min. De større andetyper skal stege 45 min., hvis de er unge, men op til 1½ time, hvis de er gamle. Mærk med en kødpind i låret om de er møre. Tag ænderne op af gryden, pak dem i folie og hold dem varme. Smag skyen til med lidt gelé og lad den koge ind, hvis det er nødvendigt. Den kan evt. jævnes med lidt meljævning. Skær vildænderne ud som kylling.
Server de udskårede ænder med hvide eller stegte kartofler, sovs samt hvidkålssalat med citronfløde. |
|
Opskriften er vist 94958 gange,
og udskrevet 1974 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-11-26 11:49:35 Stegefedtet bør kasseres inden bouillon og fløde hældes ved, det kan være trannet. s.steincke - 2007-10-20 19:55:32 Kan jeg lave en suppe af afkog fra fasan/ vidand s.steincke - 2007-10-20 19:51:51 brug af skrog fra and/fasan til suppe anonym - 2005-01-01 01:01:01 jeg søgte efter hvidkålssalat men fandt kun opskrift på and? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne