Vildænder

Vildænder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Vildænder, billede 4 Vildænder, billede 1 Vildænder, billede 2 Vildænder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 vildænder
150 g.spæk
50 g.smør/margarine
2 dl.mælk
2 dl.fløde eller creme fraiche
 suppe eller sky
3 spsk.hvedemel
 kulør
 ribsgele
 salt
 peber
 
Opskrift:
Vildænderne flås eller plukkes. De rensede fugle kan lægges i mælk eller kærnemælk, før de ombindes med spæk og brunes i fedtstoffet i gryde. De kan desuden fyldes med rå, skrællede kartofler, der vil tage noget af evt. transmag.

Når ænderne er brunede, hældes lidt mælk, fløde og suppe ved, og de steges under låg ved meget svag varme ca. 1½ time.

Sovsen jævnes eller afbages, smages til med gele og blankes af med koldt smør til sidst.

Vildænder kan evt. steges i en brun sovs, som afbages i fedtstoffet, når ænderne er brunede. Tag dem op, tilsæt mel og afbag med så meget mælk og flæde, at man får en ret jævn sovs. Tilsæt kulør og smag den godt til, før ænderne lægges i sovsen til færdigstegning.

Ved anretning klippes ænderne i 2 eller 4 dele, ryggen kan evt. klippes af. Er fuglene fyldt med kartofler, kasseres disse.

Stegte vildænder serveres med kogte eller brunede kartofler og grøn salat, gele, syltede mandarinstykker eller frugtsalat. Lidt flødeskum kan vendes i sovsen til sidst.





karakterer:
Opskriften er vist 69623 gange,
og udskrevet 1533 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-27 17:16:18
Det er kun dykænder der kan smage af tran, og det fis med at fylde dem med rå kartoflerfjerner bare vildsmagen, så du burde holde dig til grydestegt kylling

  -   2011-11-26 13:04:18
Stegetiden på vildænder kan variere meget alt efter fuglenes alder, her skulle de have 21 time før de var møre, du skal blot sørge for at gryden ikke koger tør, tilsæt ekstra væde løbende. Når fuglene er brunede bør stegefedtet kasseres, da det kan være trannet.