Figensauce

Figensauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SaucerRet : Saucer - Dessertsauce

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

Ukendt oprindelseslandKilde : Randi Buchwald

Indsendt :     

Ingredienser:
2 spsk.sukker
0.25 kopfrisk presset appelsin saft varmt.
0.5 kophakkede friske figner (nogle er jo mere rødlige end andre)
1 stjerne anis
2 hele sorte pebre korn
 
Opskrift:
Kog sukkeret i en tykbundet gryde på medium varme i tre minutter eller indtil sukkeret er fint brun. Tilsæt appelsin saften og få det i kog igen Tilsæt fignerne og de to sidste ingredienser. Kog det hele igen i tre minutter. Tag det af komfuret og si det gennem en fin si, pres godt på fignerne for at få så meget sukker/saft som muligt. Skulle det blive for tyk kan man altid tilsætte lidt varmt vand.





karakterer:
Opskriften er vist 13864 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Har lavet den på mandarinersaft presset i hænderne og figner med hele kerner, havde ikke anis men det blev en skøn sauce med struktur til en billig "købeis"

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg mener, den også kan anvendes til sauce til grillet andebryst. Man skal blot tilsætte lidt hønseboillion. Har fået det på den måde i Cassis i Provence.