kylling i sur-sød sovs

kylling i sur-sød sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinginderfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Klaus jensen

Indsendt :      Red :
kylling i sur-sød sovs, billede 4 kylling i sur-sød sovs, billede 1 kylling i sur-sød sovs, billede 2 kylling i sur-sød sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingeinderfilet
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
0.5 dl. Sød chilisauce
1 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
   
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 spsk. Oystersauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Østerssauce er fremstillet af friske østers. Anvendes på samme måde som soja til grøntsager, kød og fiskeretter stegt i wok.
2 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
MARINADE:
1/2 dl olivenolie, hvidløg, sød chilisauce & sambal oelek blandes med kødet som er skåret i tern el. strimler.

Kød & marinade gennemsteges og tages af.

FYLD:
Skær grøntsagerne i passende stykker. Svits løgene i olie i et parminutter. tilsæt de øvrige grøntsager, ouster- & sojasauce & olivenolie, svitses så der stadigvæk er bid i grøntsagerne, tages af.

SOVS:
tomatpure, tomatketchup, hvidvinseddike, hønsebouillon, majsstivelse tilsættes og lad retten småkoge i nogle minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 141042 gange,
og udskrevet 2135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6625 (1577 kcal)
KJ pr. Pers. 1656 (394 kcal)
Vægt ialt 1950 gram
Vægt pr. Pers. 487 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 339 KJ (80 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-02-02 19:05:40
Noget mere sur end sød, så spar på hvidvinseddiken

  -   2014-03-10 09:29:22
Dette er en rigtig god opskrift - skøn med kombinationen marinade, soya-/oystersauce og sursødsaucen. Jeg havde hverken squash eller champignon, men brugte 2 bundter forårsløg, nogle gulerødder og et glas bambusskud (overvejede også ærter og flere peberfrugter)! Go' til "Stop spild af mad"! Jeg tilsatte lidt sukker til allersidst for den helt perfekte smag!

  -   2013-02-20 20:08:58
Farmor laver ris til med perleløg, der er stegt sammen med lidt rørsukker. Det er top dollar. Retten smagte SÅ godt, men hvor slavisk, den er fulgt, må I ikke spørge mig om :)

  -   2008-01-14 20:23:23
En halv dåse ananas i skiver er godt til at give sødmen. Evt. også lidt af saften fra ananasen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes der skal tilføjes noget mere sødt, evt. rørsukker, så opnås en rigtig fin sur/sød sauce, som er dejlig sur, sød og stærk. En dejlig ret med mange forandringsmuligheder.