Kunefe
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : |
|
|
Bland sukker og vand i en kasserolle. Rør over lav varme til sukkeret er opløst. Kog sagte i 5 minutter. Tilsæt citronsaft, rør. Kog i 1 minut. Sæt til side. Bland filodejstrimler og smeltet smør i en pande. Bræk filodejstrimlerne i smørret og bland godt med fingerspidserne. Del i to halve. Spred den ene halvdel i en let smurt bradepande (25x25 cm). Pres let med fingrene. Strø med knuste eller malede nødder. Pres igen med hjælp af en ske. Gentag med den resterende halvdel, denne gang presses fast. Bag ved moderat varme i 30 minutter eller indtil den er gyldenbrun. Fjern fra ovnen. Lad den stå i 2 minutter. Hæld varm sirup over. Dæk til og lad stå indtil siruppen er absorberet. Skær i 5-6 cm firkanter. Arranger på serveringsfad. Serveres varm eller kold.
|
|
Opskriften er vist 22649 gange,
og udskrevet 168 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (22 stemmer) |
|
Kommentarer lækkert:)jeg elsker tyrkisk mad;D - 2010-10-09 17:21:20 lækker tyrkisk mad:)jeg er selv dansker, men jeg elsker tyrkiske retter og kulturen:D pulsar4 - 2009-01-07 17:29:11 ka e filodej (svar på norsk) G.K - 2007-12-23 14:47:26 Man kan ikke kalde denne kage for kunefe når der ikke er ost i. Der SKAL ost i og det skal være mozarella |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne