Masala Dosa

Masala Dosa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Forårsruller

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :     

Ingredienser:
1 kop(250 ml) almindelig ris
 kopparboiled ris
0.25 kophvid urad (linser)
0.5 tsk.bukkehornsfrø
0.5 tsk.natron
0.5 kopskørost (eller måske kunne oplagt mælk være tykmælk)
10-12 spsk.klaret smør eller olie
 vand til maling
 
 Til masalaen:
2 store løg i lodrette skiver
2 store kogte pillede kartofler
4-5 grønne chilier
1 spsk.hakket koriander
8-10 cashewsnødder i halve
0.5 tsk.urad dal (linser)
0.5 tsk.spidskommen
0.5 tsk.sennepsfrø
2 spsk.olie
0.25 spsk.gurkemeje
 salt
 
 Chutney smørelse:
0.5 koprevet kokosnød
4 røde chilier eller 1 tsk. rød chili pulver
1 lang tamarind
2 flager hvidløg
1 spsk.jordnødder
 salt
 
Opskrift:
Vask risene og de hvide urad sammen. Tilsæt masser af vand og bukkehornsfrø. Udblød i 7-8 timer eller natten over.

Vask risene 2-3 gange, lad vandet dryppe fra hver gang.

Mal til en pasta. Semuljelignende korn skulle kunne føles. Tilsæt natron og salt og bland godt. Sæt til side et varmt sted i 8-10 timer.

Pisk skørosten godt. Tilsæt til dejen, tilsæt mere vand, hvis nødvendigt. Konsistensen af dejen skal være således at en ske der dyppes deri er tykt dækket.

Opvarm en jernpande eller en non-stick dyb grillpande.
Kom en skefuld dej i midten, spred den ud til en tynd cirkel med en ske. Kom en tsk klaret smør eller olie derover. Spred chutney smørelsen ud over pandekagen. Kom en spsk masala i midten.

Fold til en trekant for at dække masalaen. Fjern med en paletkniv når den er sprød.

Server varm med chutney og/eller SAMBAR (se nederst).

Til masalaen:
hak kartoflerne groft. Hak de grønne chilier. Varm olien, tilsæt cashewnødder og brun let. Tilsæt dal, frø og lad det sprutte. Tilsæt chilier og løg. Steg til det er mørt. Tilsæt gurkemeje, salt, kartofler, koriander. Bland godt.

Chutney smørelse:
Mal alle ingredienserne for at lave en fast chutney. Brug meget lidt vand.

Tips:

Giver 10-12 pandekager 17-18 cm i diameter
Holdbarhed.
Dej: 3 dage i køleskab
Chutney: 2 dage i køleskab
Masala: 1 dag i køleskab

SAMBAR:
Sydindisk suppelignende grønsagsret med linser, tilberedt med en særlig blanding af ristede krydderier, hvor dyvelsdræk og bukkehorn er fremtrædende.





karakterer:
Opskriften er vist 24261 gange,
og udskrevet 263 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-14 14:50:58
opskriften er indisk pakistansk