Ciabatabrød
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Indsendt : |
|
|
Gæren opløses i vand. Durum og 3/4 af melet samt saltet røres i. Tilsæt ikke mere mel end at dejen virker glasagtig og føles klistret, men slipper fingrene. Det hele skal æltes med mikser eller lign. - i 10- 15 min.
Hæld dejen ud på bageplade med meldrysset papir, den flyder selv ud og fylder hele pladen under hævningen. Drys durum over og dæk med et viskestykke. Hæver i 3-4 timer.
Lad være med at røre det, stil det direkte i forvarmet ovn, og bag ved 220 grader varmluft i ca. 30 min. Sprøjt vand i ovnen lige inden bagning. Det giver en dampeffekt i ovnen.
Brødet bliver ikke så højt, men fuld af lufthuller. Spises straks eller fryses i mindre stykker.
Tips: Brødet kan fryses. |
|
Opskriften er vist 18007 gange,
og udskrevet 403 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer JFK - 2015-07-21 15:04:07 Et godt brød som man ikke behøver at have fingrene i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne