Limeparfait med kompot af sensommerbær

Limeparfait med kompot af sensommerbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Kompot:
375 g.blandede sensommerbær (hindbær brombær etc.)
90 g.sukker
1 vanillestang (kornene)
 en anelse vand
 
 Parfait:
5 dl.piskefløde
80 g.sukker
3 lime saft og skal herfra
5 æggeblommer
1 vanillestang (kornene)
 
 Pynt:
 kviste af mynte
 flormelis
 
Opskrift:
Kompot:
Kog sukker og vand op med kornene fra den flækkede og skrabede vanillestang. Tilsæt frugt og varm det hele op et kort øjeblik, så få af bærrene springer deres hinde. Kompotten afkøles.

Parfait:
Pisk fløden stiv - men ikke altfor stiv, da fløden kan skille når limesaften tilsættes. Pisk æggeblommer, sukker, limeskal, limesaft og vanillekorn til cremet konsistens. Vend forsigtigt fløden ned i æggemassen. Isen fryses i en springform.

Anretning:
Kom kompotten på en tallerken. Skær isen i trekanter og anret dem ovenpå kompotten. Pynt af med mynteblade og drys tilsidst med flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 8334 gange,
og udskrevet 177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu