Indisk marineret lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
|
|
Start med at prikke nogle dybe huller i lammekøllen med en gaffel, således at krydderierne kan trænge godt ind.
Blend ingefæren, hvidløgene, citronskal, citronsaft, spidskommenfrø, kardemommefrø, nelliker, gurkemeje, chillipulver og salt til en puré. Denne smøres over lammekøllen. Lad køllen stå en time. Mandlerne, 2 spsk. farin og halvdelen af yoghurten blendes til en puré. Bland den mixture med resten af yoghurten og smør det oven på det krydderlag du tidligere har lagt på lammekøllen. Lammekøllen lægges i plastpose og marinere 48 timer i køleskabet. Køllen tages ud, lad den få stuetemperatur inden du steger den. Bred resten af farinen over stegen. Læg den på et ovnfast fad og brun den i 20 minutter i en 220 grader varm ovn. Sænk temperaturen til 180 grader og steg videre i 1 time. Reducer derefter temperaturen til 170 grader, dæk køllen med stanniol og steg den færdig 4 timer. Tag lammekøllen ud, pak den godt ind i stanniol. Og stil den i ovnen igen. Fjern det fedt der kan ligge i stegeskyen. Skyen koges ind til det halve sammen med safranen. Tag køllen ud og skær den i skiver og hæld sovsen over. Servering. Byd basmastiris og grønsager til. |
|
Opskriften er vist 23735 gange,
og udskrevet 736 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne