Arabisk risgryde

Arabisk risgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt :      Red :
Arabisk risgryde, billede 4 Arabisk risgryde, billede 1 Arabisk risgryde, billede 2 Arabisk risgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammebov med ben
 salt
3 stilke timian
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 kvist mynte
 
2 spsk.olie
2 tsk.karry
2 spsk.hvedemel
2 dlfløde
 mild paprika
 
150 ggroft kokosmel
 
7 dl.vand
4 dl.langkornet ris
1 spsk.smør
 
Opskrift:
Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.

Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. salt og 1 spsk. smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagt blus i 12 min. Sluk og lad gryden stå i 12 min.

Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til krydderier.

Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød.

Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over.

Servering:
Serveres med mango chutney og ekstra paprika.





karakterer:
Opskriften er vist 97871 gange,
og udskrevet 1054 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-12 13:23:42
Michelle: der er ikke noget der hedder Arabien???

  -   2010-06-26 17:52:09
Det var ikke lige mig med al den kokosmel i saucen, og den suger utrolig meget væde til sig, nok derforat saucen ikke skal være så tyk.

  -   2009-11-16 11:46:03
Jeg har da eddermame aldrig hørt om denne ret? Jeg tror I skal være mere specifikt når i skriver en opskrift, og ikke tilføje alverdens andre ting som ikke tilhører opskriften.. Men det er okay at være kreativ, bare ikke sig at det er sådan opskriften laves hehe..

  -   2008-09-04 14:37:32
Hvis i skal lave alt om ved det, hvad er så det arabiske?

  -   2007-09-02 20:50:58
Det lyder ikke som en arabisk ret?

  -   2007-03-08 11:10:53
servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert

  -   2007-03-08 11:09:55
rosiner :p

  -   2007-03-08 11:09:40
servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager sQ da classe godt wwau nu har man næsten lyst til og flytte til Arabien

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis mynte undlades, almindelig mel skiftes ud med f.eks emmer eller spelt, og paprida udelades kan opskriften bruges