Arabisk risgryde
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Oprindelsesland : Arabien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.
Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. salt og 1 spsk. smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagt blus i 12 min. Sluk og lad gryden stå i 12 min. Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt. Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til krydderier. Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød. Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over. Servering: Serveres med mango chutney og ekstra paprika. |
|
Opskriften er vist 98007 gange,
og udskrevet 1054 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Fari-ida - 2011-03-12 13:23:42 Michelle: der er ikke noget der hedder Arabien??? Per - 2010-06-26 17:52:09 Det var ikke lige mig med al den kokosmel i saucen, og den suger utrolig meget væde til sig, nok derforat saucen ikke skal være så tyk. Elissa - 2009-11-16 11:46:03 Jeg har da eddermame aldrig hørt om denne ret? Jeg tror I skal være mere specifikt når i skriver en opskrift, og ikke tilføje alverdens andre ting som ikke tilhører opskriften.. Men det er okay at være kreativ, bare ikke sig at det er sådan opskriften laves hehe.. Haleema - 2008-09-04 14:37:32 Hvis i skal lave alt om ved det, hvad er så det arabiske? en araber - 2007-09-02 20:50:58 Det lyder ikke som en arabisk ret? Kajsa - 2007-03-08 11:10:53 servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert kajsa - 2007-03-08 11:09:55 rosiner :p Kajsa - 2007-03-08 11:09:40 servér også med peanuts, rusiner, kokosmel som tilbehør - monster lækkert MIchelle - 2005-01-01 01:01:01 Det smager sQ da classe godt wwau nu har man næsten lyst til og flytte til Arabien Nadja Henningsen - 2005-01-01 01:01:01 hvis mynte undlades, almindelig mel skiftes ud med f.eks emmer eller spelt, og paprida udelades kan opskriften bruges |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne