Jordbærparfait på fragilité

Jordbærparfait på fragilité, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Parfait

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fragilitébund:
0.5 dl.æggehvide
0.5 dl.flormelis
0.5 dl.finthakkede nøddekerner
 
 Jordbærparfait:
200 g.blendede jordbær
2 dl.piskefløde
0.4 dl.vand
80 g.sukker
0.5 dl.æggehvide
10 g.sukker
 
 Servering:
250 g.blendede jordbær med flormelis
 evt.frisk mynte
 
Opskrift:
Bag fragilitéen. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Vend de hakkede nødder i. Bred dejen ud på et stykke oliesmurt bagepapir i en firkant på ca. 25x25 cm. Bag fragilitébunden i ovnen ved 175 grader 5-8 min. Flyt den over på en rist, lad den afkøle og skær den i 3 aflange stykker, passende til bund og sider af en al. 1½ l. form. Beklæd formen med kagebunden.

Kog sukker og vand under omrøring til en sirupsagtig konsistens og afkøl lagen, så den er lun. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Tilsæt den lune sukkerlage i en tynd stråle mens der piskes. Pisk yderligere 5 min. Bland jordbær og flødeskum og vend æggehvidemassen i, hæld derefter parfaiten i den fragilitéforede form, frys natten over. Tages ud ca. 5 min. før servering og pyntes.





karakterer:
Opskriften er vist 13415 gange,
og udskrevet 308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-05 14:53:49
Kan man bage bunden nogle dage før dan skal anvendes