Kanelkage stor bradepande
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : mille5991 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smeltet margarine røres grundigt sammen med sukkeret, anbefales brug af håndmikser.
Derefter hældes kærnemælken i lidt efter lidt. Hvedemel kanel og natron sigtes derefter i lidt ad gangen under omrøring. Det anbefales, at man sigter melet da dejen så ikke laver mel klumper. Når man så har rørt det hele godt og grundigt sammen hældes det i en stor bradepande. Bages ved 200 grader C i alm. ovn. og ved 185 grader C i varmluftsovn i ca. 30 minutter. Når kagen er afkølet røres glasuren sammen i række følge. Gryden skal tages af varmen og det hele skal røres hurtigt sammen. For hvis flormelis bliver for varm bliver det til en hård tør glasur og ikke cremet. Den bliver altså lækker cremet, hvis men røre det hurtigt sammen. Lækker kage der bør opleves af alle. |
|
Opskriften er vist 1165664 gange,
og udskrevet 32620 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (860 stemmer) |
|
Kommentarer Jørn - 2018-03-15 18:42:47 Dobbelt kanel og ekstra stærk kaffe, det kan denne lækre kage godt klare ;-) . - 2018-02-21 17:10:00 Skal den på køl når der er margarine i glasuren? Gitte - 2018-01-18 09:57:35 Den er lige så lækker 2-3 dage efter bagning Birgitte - 2017-01-18 21:03:00 Smager kagen lige så godt Når jeg bager dagen før?? anonym - 2017-01-18 21:01:12 Har i prøvet bagt den kage dagen før? Smager den lige så godt som bager samme dag???? mig - 2016-09-12 10:41:37 meget nem at lave. smager virkeligt godt. man kan erstatte kaffe med vand. Kageelskerne - 2016-06-14 19:58:36 Super lækker kage - instruktionerne var dog lidt indviklede. Specielt "glasuren", som der i øvrig gerne måtte være mere af - den var så mums! :) Silje R L - 2016-03-21 15:07:52 Super god opskrift. Dog behøver man ikke at varme glasuren op, det sager lige så godt. : ) Carine - 2016-01-20 21:59:27 Altid et Hit & dejlig nem & Hurtig at Lave :) Victoria Rosenvinge-Grønne - 2015-06-19 17:25:10 Jeg ved virkelig ikke hvad der er i vejen med min ovn, for den tog omkring 1 time om at bage! Mariann - 2015-04-10 09:50:37 Super lækker kager -og mega nem opskrift. Meget populær som klassens time kage! Anna - 2015-03-19 20:46:43 Bedste Danmarks kage!!!!!! Aya - 2014-12-18 19:41:06 Hej, jeg forstår ikke glasuren. Der står at "gryden" skal tages af varme. Er det den gryde man skal smelte smøren i, eller? Kanilla - 2014-11-30 16:02:01 Daglig kage den dufter af jul jeg elsker jul JUL Anja - 2014-11-08 13:08:41 Hold op, en god kage! Jeg er ikke den bedste bage, og min ovn har temperament, men kanelkagen hævede perfekt. Den står nu helt nedkølet og er blød og luftig, lige som den skal være. Slet ikke tør, men heller ikke smattet. Kagen er meget meget nem at lave, og jeg brugte flydende Becel til både kage og glasur - så skulle jeg ikke til at smelte noget. Jeg lavede den med citronsaft i glasuren i stedet for kaffe, som en anden foreslog ndenunder, og drak så en kop kaffe til. :-) vic2ria.tm - 2014-10-21 16:54:11 Det med at bruge becel er lidt fjollet, når det er en kage, som jo ikke lugefrem bliver mere ernæringsrigtig af den grund. Jeg foretrækker smør, også til cremen, og supplerer gerne med lidt fromage frais, for at gørecremen endu mere luftig. Jeg skal bage den til mit barnebarns 18 års fødselsdag på lørdag, og da vil jeg nok skære kage i ensartede tern, hvor jeg sprøjter cremen på hver enkelt med en stjernetylle, og så give det hele et drys guldstøv. Neglelak43hestepiger - 2014-10-06 16:51:17 Nu er kagen i gang med at køle ned og har fulgt opskriften 100 %. Men der står mange steder at man skal undlade at putte kaffe i glasuren hvis den er til børn/folk det ikke er fan af kaffe. Er i enige? :) anonym - 2014-09-04 13:18:11 Dejlig kage, men lidt for meget sukker. Jeg anbefaler 500 gr. sukker i kage (og tilsæt evt. et æg) og 350 gr. sukker i glasuren og kun 75 gr. margarine. Så kan man også bedre tillade sig at tage et ekstra stykke. Kom også gerne lidt mere kanel i 😊 anonym - 2014-07-27 00:39:58 Total en bedste kanelkage jeg nogensinde har bagt og smagt Danmark pigen - 2014-05-26 18:33:23 Kan man godt bruge almindelig smør istedet for margarine? Kage mesteren - 2014-05-20 15:37:38 God kage men opskriften er skrevet lidt dårligt! Mathilde - 2014-04-06 15:10:40 Jeg forstår simpelthen ikke hvordan man laver glasuren. Er der ikke en der kan hjælpe? thomas 7 år - 2014-03-30 21:05:18 verdens bedste kage. og den er skide nem at lave jeg. laver den helt selv og min familie er helt vilde med kagen. kan klart anbefales anonym - 2014-03-25 13:04:00 Rigtig god kage den skal smages :-) Casper - 2014-03-13 18:38:11 Helt klart en god opskrift. Men hvis man ser lidt bort fra sundhed, så bliver smagen mere fyldig og rar hvis man bruger rigtig smør, både i kagen og glasuren. Og natural yoghurt giver også en bedre smag end kærnemælk, og hvis man lige smider en enkelt spise ske natural smøreost i, dø bliver det rigtigt godt :) Rikke - 2014-03-11 12:41:59 Jeg laver den med vaniljesukker, og med fyld lavet som drømmekage, men så med kakao og kaffe I.. Evt lidt appelsin. så kommer det til at smage som chokolade med orange krokant... Den går rent ind på kollegie gangen... anonym - 2014-01-23 11:43:16 Den er altid et hit. Til glasur bruger jeg kun blød margarine, flormelis, vanilje og måske lidt vand. Den smager hammer godt, og det fremhæver lidt kanelen i kagen. Synes smagen af cacao og kaffe dominerer smagen for meget. Katrine - 2014-01-04 21:30:04 Jeg plejer at bruge skummetmælk, den bliver stadig lige så lækker, og har ikke problemer med holdbarhed, så det kan du sagtens anonym - 2013-10-18 16:41:29 Verdens bedste kage!!! Sukkerfabrikanten - 2013-10-07 16:54:02 800 gram sukker + 500 gram flormelis... ROFL Anja - 2013-09-27 18:24:41 Super lækker kage! Lavede dog en helt normal glasur med flormelis, da kaffe ikke lige er os. Og så tåler den også fint lidt mere kanel, hvis man gerne vil have en kraftigere smag ud af resten af kagen (når man bare har normal glasur). Er glædeligt overrasket over hvor lækker svampet den er! stor tommel op! Og smager allerbedst på anden-dagen efter vores mening, så god kage hvis man gerne vil bage dagen før! :-) Ronaldo - 2013-09-24 14:50:36 Super lækker kage! Kernemølk og natron kan IKKE erstattes, så bliver den ikke god. Jeg halverede opskriften:) Christina - 2013-09-07 22:15:59 Læææækker kage! Har lige bagt den for 10 gang tror jeg, og den er en sikker vinder hver gang! Alle elsker den og den er SÅ nem at bage anonym - 2013-08-27 19:40:11 Jeg putter kun halvt så meget sukker i og tilføjer ca. 10 saftige dadler. Kagen smager stadigvæk dejlig sødt, og bliver dejlig avampet LineLise - 2013-07-23 18:05:32 Kan man fryse den ned med glasur? og bliver den stadig god? Dorthe - 2013-07-11 21:59:32 Gluten- og laktosefri version og meget meget lækker - min opskrift har andre mængdeangivelser, men beregn udfra nedenstående: For hver 200 g. hvedemel tager jeg i stedet 165g. quinouamel og 35g. fuldkornsrismel. (Det gør jeg i alle kager, jeg bager). Kærnemælken (en halv liter) skiftede jeg ud med 2.5 dl laktosefri creme fraiche og hældte laktosefri mælk i målebægeret indtil jeg havde en halv liter i alt. Jeg brugte en vanillestang i stedet for vanillesukker og det blandede jeg i kaffen, som skal bruges til glasuren. Resultatet blev virkelig godt :D Prøv den! Anne - 2013-07-10 19:10:22 Min mor har bagt denne siden jeg var barn - nu som 23 årig er det stadig favoritten! katrine - 2013-07-03 21:06:32 Har lige bagt til 24 personer, men bagte dem som cupcakes Der blev ca 100 kager :-)Bagte dem ved 175 i ca 17 min. Mette-Louise - 2013-06-15 12:39:48 den kage er bare så god, den smager så godt. anonym - 2013-05-29 00:24:43 Er den god efter nedfrysning? Dorte - 2013-05-18 09:30:41 Brugte flydende becel (let), det kan sagtens bruges :-) Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne