Gråand i portvin
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Indsendt : Red : |
|
|
Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun dem i smør i en gryde. Dæmp varmen, tilsæt timian og lad ænderne stege i 15 min.
Vend dem og tilsæt portvin og fond. Damp videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, vrid dem af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i stanniol. Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør. Skær brysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene. Byd smørstegte æblebåde, ribsgelé. små smørristede kartofler og en salat med blegselleri og valnødder, vendt i creme fraiche til. |
|
Opskriften er vist 23300 gange,
og udskrevet 997 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.3 (26 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-09-02 01:57:00 Jeg ville nok starte med brystside. Den er nemmere at tage op og gøre klar når den er færdig hvis den ligger på ryggen. I princippet tror jeg faktisk det er ligemeget. gunvor.djurhuus - 2005-01-01 01:01:01 angiv venligst om man starter på brustsider eller rygside ved stegning - iøvrigt dejlig opskrift. STOR ROS |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne