Gammeldags gråand med flødesauce
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle.
Varm smørret i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag ænderne op efter 5-8 min. og hæld fedtet fra. Kom ænderne tilbage i gryden og hæld vand ved, læg låg på og lad det hele simre til de er møre. 60 minutter for unge ænder 1-2 timer for gamle ænder. Er du rigtig uheldig med en gammel and er den ikke til at koge mør. Skyen passeres gennem en sigte i en ren gryde og koges ind. Tilsæt fløden, smag til med ribsgelé, salt og peber og jævn evt. ekstra til passende konsistens. Server med små, stegte kartofler (evt. sukkerbrunede) og Waldorff salat. |
|
Opskriften er vist 188741 gange,
og udskrevet 4994 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Jacob - 2019-10-16 18:26:56 3 ænder i en gryde så er 40min ikke nok😃 anonym - 2013-10-24 13:08:41 Hvis du giver sådan en lille and 120 minutter og derefter taber den over en tå, kan du da være sikker på din tå brækker. anonym - 2010-03-20 13:31:54 25min kan for lang tid for rosa andebryst, evt giv den en gang grill bagefter for sprød skind Claus Blak - 2006-12-23 11:47:53 120 min svag simren i stor gryde giver en fantastisk mør og saftig And. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne