Grillet lamme-nakkefilet med mynte- og yoghurtsauce

Grillet lamme-nakkefilet med mynte- og yoghurtsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Salt
 Peber
3 tsk.Spidskommen (stødt)
3 fedHvidløg (knust)
2 tsk.Sesamfrø
2 spsk.Olivenolie
8 spsk.Yoghurt (naturel)
1 spsk.Tomatpuré
4 spsk.Citronsaft
900 g.Lamme-nakkefileter (i et helt stykke)
1 tsk.Korianderfrø
1 håndfuldMynteblade
 
Opskrift:
Lav marinaden mindst 4 timer i forvejen. Bland olivenolie, citronsaft, knust hvidløg, stødt spidskommen og tomatpuré i en skål. Krydr med peber.

Læg lammekødet i et fladbundet fad og vend det i marinaden. Stil det svalt, men ikke i køleskabet, i 4 timer eller mere - evt. natten over.

Tilbered saucen før lammekødet. Sæt en stegepande over kraftig varme og rist koriander- og sesamfrø kort. Hæld frøene i en skål. Tilsæt hakket mynte og yoghurt. Bland godt og krydr med salt og peber. Hæld det i en serveringskål.

Forvarm grillen til højeste varme. Grill det fileterede nakkekød i ca. 10 minutter i alt, indtil det er mørkebrunt over det hele. Vend kødet et par gange og øs evt. overskydende marinade over. Når kødet er færdigt, tages det fra grillen, men lad det ligge på et varmt fad et par minutter, før det skæres i 1 cm. tykke skiver.

Anret lammeskiverne på et varmt fad, pynt med lidt friske mynteblade og server dem med den krydrede yoghurtsauce.





karakterer:
Opskriften er vist 20949 gange,
og udskrevet 387 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu