Grillet lamme-nakkefilet med mynte- og yoghurtsauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet Indsendt : Red : |
|
|
Lav marinaden mindst 4 timer i forvejen. Bland olivenolie, citronsaft, knust hvidløg, stødt spidskommen og tomatpuré i en skål. Krydr med peber.
Læg lammekødet i et fladbundet fad og vend det i marinaden. Stil det svalt, men ikke i køleskabet, i 4 timer eller mere - evt. natten over. Tilbered saucen før lammekødet. Sæt en stegepande over kraftig varme og rist koriander- og sesamfrø kort. Hæld frøene i en skål. Tilsæt hakket mynte og yoghurt. Bland godt og krydr med salt og peber. Hæld det i en serveringskål. Forvarm grillen til højeste varme. Grill det fileterede nakkekød i ca. 10 minutter i alt, indtil det er mørkebrunt over det hele. Vend kødet et par gange og øs evt. overskydende marinade over. Når kødet er færdigt, tages det fra grillen, men lad det ligge på et varmt fad et par minutter, før det skæres i 1 cm. tykke skiver. Anret lammeskiverne på et varmt fad, pynt med lidt friske mynteblade og server dem med den krydrede yoghurtsauce. |
|
Opskriften er vist 20854 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne