Avgolemono
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Gør urterne i stand. Skær løg og porre i skiver og gulerod og selleri i tern. Bring bouillonen i kog. Kom urterne i og lad dem koge et kvarter. Skyl risene, kom dem i suppen og lad det hele koge, til risen er mør, ca 20 min. Smag til med salt og peber. Pisk æggeblommer og citronsaft sammen i serveringsskålen. Hæld den kogende suppe i lidt ad gangen under kraftig piskning, så æggene ikke koagulerer. Server straks med hvidt brød.
Tips: Navnet "Avgolemono" betyder æg og citron på græsk. Avgolemono koges også på fisk. "Salsa avgolemono" er en ægge-citronsauce, der bruges overalt i Grækenland, til både kød og fisk: Pisk et helt æg og en æggeblomme sammen, rør saften af 1 citron i og pisk det sammen med lidt varm bouillon. Saucen må ikke koge. Serveres som forret |
|
Opskriften er vist 21266 gange,
og udskrevet 375 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Hellebelle - 2008-02-11 17:57:51 Suppen bliver 10 gange bedre, hvis man koger en høne eller en kylling i stedet for at bruge kun bouillon. Kog hønen godt mør, tag den op, sig suppen og skum den af. For at gøre suppen ekstra lækker kan man derefter plukke noget af kødet i passende strimler og lægge i suppen. Så mætter den mere. En citron er også nok hvis man ikke ønsker en så kraftig citrus smag. Bon appetít! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne