Serbisk fiskesuppe
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Oprindelsesland : Serbien Indsendt : Red : |
|
|
Skyl bønnerne og læg dem i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 tim. Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, koldt vand til de er møre, ca 45 min.
Fiskefonden: Gør porre og løg i stand og snit dem groft. Kom alle ingredienser til fonden i en gryde, bring den langsomt i kog, skum omhyggeligt og lad fonden simre uden låg i 20-25 min. Si fonden, mål 1½ ltr af og kom den tilbage i gryden. Pil chalotteløgene og hak dem fint, befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tynde strimler. Bring fonden i kog igen og tilsæt chalotteløg, peberfrugter, knust hvidløg, tomatpuré og krydderier. Lad det koge for svag varme i ca 5 min. Gå fisken efter for småben og skær den i mundrette stykker. Kom fisken i suppen og lad den småkoge i 4-5 min. Varm de kogte hvide bønner i suppen det sidste min. Smag til med salt og peber. Servér suppen rygende varm, drysset med friskhakket persille.
Tips: Nyd suppen med godt brød eller flûtes til. Den er så mættende, at den kan gøre det ud for hovedret. Husk at få fiskehoveder, -skrog, og -finner med, hvis fiskehandleren fileterer.
Tips: Serveres som forret |
|
Opskriften er vist 14179 gange,
og udskrevet 233 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Thom - 2009-11-10 02:21:04 Hvad gør denne suppe serbisk? Det er jo saltvandsfisk? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne