Russisk laksesuppe (Soljanka)
Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
|
|
Gør laksen i stand og befri den for skind og ben. Skær laksekødet i 1 1/2 cm store terninger og stil dem koldt, til de skal bruges. Gem lakseskroget. Skær rodskiven og det grønneste af porren, skyl den under rindende koldt vand og skær den i skiver. Skræl og skyl selleri og gulerødder og skær grøntsagerne i 2 cm lange smalle stave. Smelt smørret i en stor gryde og svits grøntsagerne nogle min, uden at de tager farve. Tilsæt knust hvidløg, tomatpuré og vand eller fiskebouillon. Kom lakseskroget i sammen med laurbærblad og timian. Lad suppen koge småt under låg 15 min. Tag lakseskrog, laurbærblad og timiankvist op af gryden. Skær saltagurkerne i smalle stave. Vask citronen og skræl den tyndt. Snit den gule citronskal fint. Kom saltagurker, citronskal, kapers og laksekød i suppen. Lad den koge endnu 5 min ved svag varme under låg. Smag til med salt og peber. Skyl og hak persillen og kom den i suppen ved serveringen. Byd de sorte oliven til.
Tips: Byd lyst brød, fx bondebrød eller baguette til. Soljanka kan tilberedes med billigere fisk, fx havørred, torsk, makrel og skrubbe, evt. flere slags på en gang. |
|
Opskriften er vist 17388 gange,
og udskrevet 386 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne