Risbøffer med tabboulehsalat
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 45857 gange,
og udskrevet 526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-07-05 17:36:45 Risbøfferne bør vendes undervejs, og jeg vil tro at de skal have ca. 15 minutter på hver side. Per - 2009-07-05 17:36:02 Farsmix består afsøjabønner, mungbønner, grønne ærter, kikærter, rødelinser, azuki bønner og brune linser. Nønne Lønne - 2005-01-01 01:01:01 Hvis man ikke har farsmix kan man anvende friske brødkrummer, rasp og mel. Tilsæt evt. lidt tomatpure og gerne en del krydderier. Farsen binder sig fint sammen vha. af rasp og brød men også majsmel (polenta), boghvedemel og hirsemel er godt. Lad evt. farse hvile køligt inden den formes til risbøffer. I stedet for råris kan alle andre typer ris anvendes. Brune ris er fortrinlige og det samme gælder vild ris blanding. Forsk. typer ris kræver forsk. mængder stivelse for at bøfferne kan hænge sammen. Der kan tilsættes nødder, frø og kerner hvis det øsnkes. Bøfferne kan serves med grøn-ærter og kartofler eller blot en brun sauce og kogte grøntsager. Risbøfferne er også fine med bagte kartofler med vegansk margarine el. olie samt et drys salt samt en god og lækker tomatsauce og evt. en salat til og evt. brød. Porrer kan erstatter og/eller supplere løg. Nye kartofler har ikke samme bindeevne som ældre kartofler. Start altid med at stege en enkelt prøve-bøf eller vegette. Tabbouhlen er fin til denne ret men stammer fra middelhavskøkknet og anvendes især i Tyrkiet og også Nordafrika hvor det tit serveres med falafler og pitabrød. Det er en fn forkostret. Kan evt. laves med couscos hvis man har travlt om end det afviger fra den traditionelle opskrift - det smager fantasktisk godt. Servere gerne salaten med oliven og tilsæt evt. små tern af agurk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne