Risbøffer med tabboulehsalat

Risbøffer med tabboulehsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Risbøffer med tabboulehsalat, billede 4 Risbøffer med tabboulehsalat, billede 1 Risbøffer med tabboulehsalat, billede 2 Risbøffer med tabboulehsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Risbøffer:
2 dl. Råris 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 81 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 dl. Farsmix Fin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 57 gram


Basis-Fars Mix fra Natur Drogeriet, fin, 100% vegetabilsk og økologisk - en fin erstatning for kød i den vegetariske kost med masser af sunde næringsstoffer fra sojabønner, mung-bønner, grønne ærter, kikærter, røde linser, azuki-bønner og brune linser.


Ingredienser:
Sojabønner, Mungbønner, grønne ærter, kikærter, røde linser, azuki bønner, brune linser
1 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tabbouleh:
250 gram Bulgur Bulgur er forkogte knækkede hvedekerner.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 12 gram.
1 dl. 80 gram.
4 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
4 spsk. hakket mynte
1 bdt. Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Risene koges ca. 20 minutter i vandet tilsat salt, tages af varmen og trækker ca. 40 minutter.

Risbøffer:
Alle ingredienser blandes. Massen fordeles i bageforme eller lægges som "klatter" på en bageplade. Bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn til de er gyldne og sprøde.

Tabbouleh:
Bulguren kommes i en skål og overhældes med ca. 3 dl kogende vand. Lad den trække til den har absorberet vandet. De øvrige ingredienser blandes i og salaten er klar til servering.

Tips:

Ønskes flåede tomater er fremgangsmåden således. Fjern den grønne top og rids et kryds i toppen af tomaten. Dyp den kort tid i kogende vand. Herefter er skindet lige til at pille af. Vær opmærksom på ikke lade tomaten være forlænge i det kogende vand, idet den bliver "smattet".





karakterer:
Opskriften er vist 45857 gange,
og udskrevet 526 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11377 (2708 kcal)
KJ pr. Pers. 2844 (677 kcal)
Vægt ialt 2389 gram
Vægt pr. Pers. 597 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 476 KJ (113 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 20.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-05 17:36:45
Risbøfferne bør vendes undervejs, og jeg vil tro at de skal have ca. 15 minutter på hver side.

  -   2009-07-05 17:36:02
Farsmix består afsøjabønner, mungbønner, grønne ærter, kikærter, rødelinser, azuki bønner og brune linser.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis man ikke har farsmix kan man anvende friske brødkrummer, rasp og mel. Tilsæt evt. lidt tomatpure og gerne en del krydderier. Farsen binder sig fint sammen vha. af rasp og brød men også majsmel (polenta), boghvedemel og hirsemel er godt. Lad evt. farse hvile køligt inden den formes til risbøffer. I stedet for råris kan alle andre typer ris anvendes. Brune ris er fortrinlige og det samme gælder vild ris blanding. Forsk. typer ris kræver forsk. mængder stivelse for at bøfferne kan hænge sammen. Der kan tilsættes nødder, frø og kerner hvis det øsnkes. Bøfferne kan serves med grøn-ærter og kartofler eller blot en brun sauce og kogte grøntsager. Risbøfferne er også fine med bagte kartofler med vegansk margarine el. olie samt et drys salt samt en god og lækker tomatsauce og evt. en salat til og evt. brød. Porrer kan erstatter og/eller supplere løg. Nye kartofler har ikke samme bindeevne som ældre kartofler. Start altid med at stege en enkelt prøve-bøf eller vegette. Tabbouhlen er fin til denne ret men stammer fra middelhavskøkknet og anvendes især i Tyrkiet og også Nordafrika hvor det tit serveres med falafler og pitabrød. Det er en fn forkostret. Kan evt. laves med couscos hvis man har travlt om end det afviger fra den traditionelle opskrift - det smager fantasktisk godt. Servere gerne salaten med oliven og tilsæt evt. små tern af agurk.