Gravet laks

Gravet laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-1.25 kg.laks (helst midterstykket af laksen)
75 g.salt
50 g.sukker
20 hvide peberkorn
 meget dild
 frisk dild skylles og aftørres omhyggeligt, anvendes tørret dild bruges 4 spsk.
 
Opskrift:
Laksen skylles ikke, men aftørres. De kan udmærket grave laks fra frossen laks, så fald tør den næsten op og flækkes. Rygbenet kan nemt skæres ud, fjern også sideben, der ikke følger med rygbenet!

Nu blandes salt, sukker og de hvide peberkorn, der er knust i en morter, og med denne blanding gnides laksekødet, ikke på skindsiden. Meget klippet dild eller den tørrede fordeles over og lakseskiverne lukkes sammen, så kødsiderne ligger mod hinanden. Laksen lægges i en plasticpose, der er åben i begge ender, og anbringes på et fad med noget tungt over.

Trækker i køleskabet 1-2 døgn, og i den tide vendes laksen 1-2 gange.

Er den, færdig til at skære ud ned mod skindsiden, servers med klippet dild og Gravlakssovs.

Kan opbevares i køleskabet i ca. 8 dage.





karakterer:
Opskriften er vist 24206 gange,
og udskrevet 381 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-05-03 19:07:30
Nem og hurtig forret super lækkert men husk en meget skarp og fladfile kniv den giver de bedste skiver.

  -   2014-10-09 13:28:13
Det hedder GRAVAD laks