Gravet laks
Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks Indsendt : Red : |
|
|
Laksen skylles ikke, men aftørres.
De kan udmærket grave laks fra frossen laks, så fald tør den næsten op og flækkes.
Rygbenet kan nemt skæres ud, fjern også sideben, der ikke følger med rygbenet!
Nu blandes salt, sukker og de hvide peberkorn, der er knust i en morter, og med denne blanding gnides laksekødet, ikke på skindsiden. Meget klippet dild eller den tørrede fordeles over og lakseskiverne lukkes sammen, så kødsiderne ligger mod hinanden. Laksen lægges i en plasticpose, der er åben i begge ender, og anbringes på et fad med noget tungt over. Trækker i køleskabet 1-2 døgn, og i den tide vendes laksen 1-2 gange. Er den, færdig til at skære ud ned mod skindsiden, servers med klippet dild og Gravlakssovs. Kan opbevares i køleskabet i ca. 8 dage. |
|
Opskriften er vist 24206 gange,
og udskrevet 381 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer hans jørgen - 2020-05-03 19:07:30 Nem og hurtig forret super lækkert men husk en meget skarp og fladfile kniv den giver de bedste skiver. Jan - 2014-10-09 13:28:13 Det hedder GRAVAD laks |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne