Hummer thermidor

Hummer thermidor, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Hummer thermidor, billede 4 Hummer thermidor, billede 1 Hummer thermidor, billede 2 Hummer thermidor, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kogte hummer (ca. 500 g.)
 
 Sauce:
1 skalotteløg
10 g.Smør
1.5 dl.hvidvin
1 spsk.hvedemel
2 spsk.fiskebouillon
 hvid peber
1 tsk.dijonsennep
1.5 dl.piskefløde
25 g.revet emmertalerost
 
 Desuden:
25 g.Reven emmertalerost
30 g.Smør
 
 Pynt:
1 hovedsalat
0.5 bdt.Dild, frisk
1 citron
 
Opskrift:
Flæk hummerne på langs. Tag kødet ud, tag også kødet ud af kløerne. Kødet fra halerne og kløerne skæres i mundrette stykker. Bevar skallerne hele. Skallerne kan evt. lægges til tørring i den varme ovn.


Sauce:
Hak skalotteløgene fint, sauter dem i smør i en gryde, hæld hvidvin ved og lad det koge ind til det halve. Rør melet med fiskebouillon og pisk det i saucen. Lad saucen koge ca. 3. min. Smag den til med salt, peber og sennep og rør fløde og ost i. Tag gryden fra varmen.

Kom hummerkødet i saucen, og fyld det i skallerne og drys med reven ost.

Gratiner hummerskallerne på en plade i ovnen under grill (ca. 275 grader C.) i 5-10 min., til osten er gylden.

Vask salat og dild. Læg salatblade på et fad, hummerskallerne ovenpå og pynt med dild.

Hummer Thermidor serveres varm med ristet brød og smør.

Tips:

Har du rå hummer, så se hvordan de koges her





karakterer:
Opskriften er vist 98415 gange,
og udskrevet 2449 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-16 10:12:34
For at få kødet ud af kloen, slå med bagsiden af en tung kniv på begge sider af koen så skallen flækker, vrid den lille klo af og træk skallen fra hinanden.

  -   2010-12-27 10:30:07
Frosne kogte hummere kan også bruges, så springes første afsnit omkring kogningen over.

  -   2010-02-07 21:05:51
15-20 min er alt for længe man plejer at sige 1 min pr 100 gr og så skal de trække til de er kolde i koge lagen